aktuelno
  Ovo je najzeleniji grad u Evropi
  Lifestyle

  Ovo je najzeleniji grad u Evropi

  • icon
  • icon

  Najzeleniji grad u Evropi zaslužio je počasnu titulu zahvaljujući tome što 40 odsto površine prekrivaju zelene površine, sa čak oko osam miliona stabala.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  London ima najmnogoljudnije urbano područje u Evropskoj uniji i drugo najveće u Evropi.

  Veliki London, kako se to područje naziva, naseljava više od 8 miliona stanovnika, a metropolitansku zonu između 12 i 14 miliona. Jedan je od ekonomski najrazvijenijih gradova sveta, pun raznih mogućnosti, a i turizam cveta. Suprotno pretpostavkama, ima i mnogo zelenila i parkova koje Londonu daju poseban izgled. Londonski parkovi jedni su od najpoznatijih turističkih odredišta.

  Hajd Park

  Ovaj park je sigurno najpoznatiji što zbog veličine, što zbog raznih zanimljivosti koje možete u njemu naći. Važna prednost mu je i odlična lokacija jer je u blizini raznih atrakcija koje će vam verovatno, barem prilikom prve posete Londonu, biti na listi.

  Prošetajte ovim najzelenijim parkom koji sadrži više od 4.000 stabala, veliko jezero i razne vrste životinja.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Ridžents Park

  Park površine 1,6 kilometar kvadratni projektovao je 1811. godine renomirani arhitekta Džon Neš. Park je poznat po divnim cvetnim vrtovima i najvećem sportskom otvorenom igralištu u Londonu.

  Park svetog Jakova

  Okružen sa tri Kraljevske palate, na 23 hektara, sadrži poznato jezero koje je dom pelikanima. Svaki dan hrane ih u 14.30 časova, čemu možete prisustvovati. Ponosi se paradom Konjičke garde i zgradom nazvanom The Mall u kojoj se tokom godine održavaju različite, najčešće kraljevske ceremonije, piše Punkufer.hr.

  Osim navedenih, tu su još Springfild, Viktorijin park i mnogi drugi koji čekaju na londonske turiste da ih istraže.