aktuelno
  ISTINA JE NAJBOLJI LEK: Najčešći IZGOVOR za ljubavnu aferu baciće partnera u još veći očaj!
  Lifestyle

  ISTINA JE NAJBOLJI LEK: Najčešći IZGOVOR za ljubavnu aferu baciće partnera u još veći očaj!

  • icon
  • icon

  Terapeuti stalno savetuju da posle prevare partneru uvek kažete istinu. "Nije do tebe, do mene je. To je ionako sam seks", je najgora stvar koju možete da kažete u trenutku kada se "lome koplja" u partnerskim odnosima.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Mišel Vejner- Dejvis je iskusan terapeut koji godinama radi sa parovima koji u nekoj fazi zapnu u svojim odnosima.

  Kaže da je istina nekada bolno, ali jedino ispravno rešenje.

  Prevara čini da se partner oseti nevoljeno, neprivlačno, nevažno. To je veoma težak splet okolnosti i osećanja. I onda kada priznate da ste bili neverni, nije lako da o tome razgovarate sa partnerom. Činjenica je da kada partner vara ne misli na svoju polovinu, rukovodi se nagonima i hormonima. Kada kažete da vam prevara nije ništa značila, da je taj neko drugi gori i lošiji, samo stvarate osećaj da ste svog partnera ili partnerku unizili zbog nečeg bezvrednog. I to je onda još gore - objašnjava.

  Iako je namera ovakvog "pravdanja" da se kaže da taj čin nije imao značenje, ovakvim izjavama stvara se samo još gora slika i podstiču loša osećanja kod prevarenog partnera.

  Takođe, ne treba ni relativizovati događaj i banalizovati osećanja.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  - Važno je da pokažete razumevanje i da partneru date legitimno pravo da se ljuti. Pokažite iskreno da vam je žao - savetuje Vejner- Dejvis.