aktuelno
  Obilazak Novog Sada i Petrovaradina BESPLATNO tokom celog leta
  Lifestyle

  Obilazak Novog Sada i Petrovaradina BESPLATNO tokom celog leta

  • icon
  • icon

  Besplatne ture obilaska Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave, koje je za građane i turiste Turistička organizacija Novog Sada (TONS) počela da organizuje 14. maja, biće nastavljene tokom leta.

  • icon
  • icon Tanjug
  • icon
  • icon

  Tri su besplatne ture koje garantuje TONS i to "Novi Sad iz jevrejskog ugla", "Novi Sad iz ženskog ugla" i "Petrovaradinska tvrđava", a PR TONS-a Tihana Putin kaže da je u projekat uključena i privreda, pa će tako u organizaciji Udruženja turističkih vodiča Novog Sada biti tura i za indivudualce za koje se mora prijaviti minimum troje ljudi.

  U okviru ovog projekta organizuju se još dva programa razgledanja Novog Sada, ali će se za njih prijava plaćati 500 dinara po osobi.

  - Jedno je razgledanje pešačke zone Novog Sada, a skupljaćemo se svake srede u 12 časova kod spomenika Svetozaru Miletiću u centru grada. Prošetaćemo kroz centar grada i to će trajati oko sat, sat i po. Cena po osobi će biti 500 dinara. Druga tura biće razgledanje Petrovaradinske tvrđave i podgrađa tvrđave, takođe je karta 500 dinara, a građani će moći da čuju o istoriji Petrovaradina. Skupljačemo se subotom u 11 časova kod glavnog ulaza vojne bolnice na Trgu Vladike Nikolaja - objašnjava turistički vodič i predsednik Udruženja turističkih vodiča Novog Sada Stevo Jelić.

  Oba programa biće objavljena i na sajtu TONS-a, gde će se nalaziti i broj telefona i mejl preko kojih se zainteresovani građani i turisti mogu prijaviti za ove ture.

  Takođe, programi će biti objavljeni i na sajtu Udruženja turističkih vodiča Novog Sada, koje je organizator ovih tura.