aktuelno
  OPREZ: Ovo su glavni uzroci nadutosti stomaka!
  Lifestyle

  OPREZ: Ovo su glavni uzroci nadutosti stomaka!

  • icon
  • icon

  Kada je reč o nadimanju većina ljudi smatra da će rešiti problem ako u svoju ishranu uključe više biljnih vlakana i izbace mleko. Ipak, kod pojedinih žena uzrok nadutosti nisu ni ishrana ni stres.

  • icon
  • icon YouTube screenshot
  • icon
  • icon

  Ako se vi nalazite u ovoj grupi, odnosno probali ste na više načina da rešite ovaj problem i sve je bilo bezuspešno pogledajete koji razlozi mogu biti uzrok nadustosti u stomaku, piše Popšugar.

  Cista na jajniku

  Ciste na jajniku ima većina žena u periodu menstruacije, a većina cista je bezopasna i sama nestaje u periodu od nekoliko meseci.

  Velike ciste ili one koje puknu mogu da izazovu simptome uključujući nadimanje i osećaj težine koji se javlja u predelu abdomena.

  U slučaju da osetite iznenadne intezivne bolove u karlici, praćene temperaturom, ili povraćanjem, odmah bi trebalo da potražite lekarsku pomoć,

  PMS

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Nadimanje je jedan od najčešćih PMS simptoma, a nastaje zbog promene i variranja nivoa hormona. Obično se javlja jednu do dve nedelje pre menstrualnog ciklusa. Simptomi se pogoršavaju u danima pred samu menstruaciju i nestaju nekoliko dana kasnije.

  Drugi simptomi mogu biti:

  Previše konzumirate kiselu vodu i gazirane napitke.

  Žvaka.

  Jedete povrće iz porodice krstašica, poput brokolija i kelja.

  Prebrzo ili previše jedete.

  Ne pijete dovoljno vode.