aktuelno
  OVO NIKAKO NE SMETE DA ZANEMARITE: 10 fascinantnih stvari o vašoj erekciji!
  Lifestyle

  OVO NIKAKO NE SMETE DA ZANEMARITE: 10 fascinantnih stvari o vašoj erekciji!

  • icon
  • icon

  Ovo bi trebalo da zna svako!

  • icon
  • icon Printscreen Youtube
  • icon
  • icon

  Muškarci, ako ste mislili da sve znate o vašem polnom organu i erekciji, još uvek ima puno stvari koje bi vas mogle iznenaditi. Evo tih deset fascinantnih činjenica o erekciji koje je poželjno da znate:

   Postoje tri vrste erekcije

  Refleksogene, psihogene i noćne. Refleksogene erekcije nastaju usled fizičkog kontakta, psihogene erekcije izaziva audiovizuelna stimulacija ili fantazija, a noćne erekcije se spontano javljaju noću. Druge dve vrste erekcije nisu uvek namerne i mogu se javljati i kad im nije vreme.

   Alkohol i cigarete znatno utiču na vašu erekciju

  Studije su pokazale da mlađi muškarci koji pate od erektilne disfunkcije imaju naviku konzumiranja alkoholnih pića i cigareta.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

   Dokazano: Oralni seks povećava erekciju više nego masturbacija

  Jedna studija pokazala je da su muškarci koji su imali oralni seks pre merenja svoje erekcije, prijavili znatno veće erekcije od muškaraca koji su se merili nakon fantaziranja i samozadovoljavanja.

   Više sna = bolja erekcija

  Spavanje bitno utiče na vaš seksualni pogon, kao i na normalan ciklus erekcija koji se dešavaju tokom noći. Zato, priuštite sebi više sna!

   Privatnost je važna

  Ovo generalno zavisi od ukusa muškarca, ali privatnost lokacije na kojoj se odvija “akcija” može da utiče na erekciju. Ako živite sa gomilom cimera, roditeljima ili su vam deca u kući dok pokušavate to da uradite, možda ćete teže doći do realizacije.

   Da, on može nekada biti malo zakrivljen

  Nemojte se iznenaditi ako vaš penis bude blago zakrivljen dok se uzbuđuje-mala krivina je potpuno normalna. Ali ako je kriva ekstremna ili uzrokuje neugodnost, postoji problem. To je slučaj kod Pejronijeve bolesti, koju karakteriše stvaranje tvrde izrasline na jednom delu penisa, koja se vremenom pretvara u tvrdi ožiljak. Najčešće promena nastaje pri korenu penisa, zbog čega nastaje iskrivljenje penisa pri erekciji. U tom slučaju, potreban vam je urološki pregled.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

   Masturbacija pravi razliku

  Prema seksualnim terapeutima, kada muškarac ne masturbira nekoliko dana, u njegovom penisu će protok krvi biti veći, što znači da će pri narednoj stimulaciji imati veću erekciju.

   Veličina je bitna

  Ovde mislimo na veličinu tela. Muškarci koji su gojazni imaju znatno niži nivo testosterona. To može uticati na njihovu seksualnu aktivnost. Zato je održavanje optimalne težine u vašem najboljem interesu.

   Da, kondomi stvarno mogu “ubiti” erekciju

  Ali ne kod svih muškaraca. Najnovije studije su pokazale da nekim muškarcima kondom stvara probleme sa erekcijom. Njima je potrebno više vremena i dodatna stimulacija da bi je zadržali.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

   Kontrolišete li erekciju?

  30 procenata muškaraca je izjavilo da su nezadovoljni vremenom trajanja njihove erekcije. Većina muškaraca je izjavila da su previše uzbuđeni ili im nedostaje kontrola nad erekcijom.

  Za poboljšanje vaše erekcije urolozi preporučuju prirodan preparat Afričku šljivu koji doprinosi postizanju i održavanju erekcije kod muškaraca, i pomaže da se poboljša potencija.

  O svemu ovome možete više pročitati na: https://africkasljiva.com/

  Autor: Pink.rs