aktuelno
  Ova hrana je kontra afrodizijak. Ako želite vrele noći, zaobiđite je
  Lifestyle

  Ova hrana je kontra afrodizijak. Ako želite vrele noći, zaobiđite je

  • icon
  • icon

  Kratak, ali štetan spisak.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Na naše seksualne sposobnosti veliki uticaj imaju hrana i piće koje unosimo u organizam. Iako uživamo u njihovom ukusu, određene namirnice smanjuju želju za seksom. Sledi osam najopasnijih, a ukoliko želite da sačuvate seksualnu moć, zaobilazite ih u širokom luku.

  GAZIRANI SOKOVI

  Veštački zaslađivači u gaziranim sokovima imaju štetne posledice na naše telo. Sprečavaju lučenje serotonina, dovode do glavobolje, ćutljivosti i anksioznosti. U takvom stanju teško da će se javiti želja za seksom.

  SLANINA

  Visok procenat soli i veštačkih aditiva, previše natrijuma i kalijuma u u slanini, izaziva povišen krvni pritisak koji ometa protok krvi u genitalijama. Pored slanine negativne efekte ima i supa iz kesica. Cirkulaciju možete da poboljšajte unosom vode.

  ALKOHOL

  Male količine alkoholnih pića smanjuju stres i čine da se osećamo seksipilnijim. Međutim, sa njihovim unosom ne treba da se preteruje. Prevelika konzumacija sprečava oslobađanje testesterona koji je potrebanza erekciju muškaraca. Trik je u tome da se zaustavite posle nekoliko pića.

  BRZA HRANA

  Pljeskavice, pice i pržena piletina prepune su kalorija, zasićenih masti i aditiva, ali i podižu nivo insulina u krvi. Prevelika količina ove supstance loše utiče na seksualnu sposobnost ljudi i ugrožava funkciju jajnika. Zato izbacite štetne masti iz ishrane i orgazam neće izostati.