aktuelno
  Najveći vodeni park Evrope u kojem se kupa 365 dana u godini
  Lifestyle

  Najveći vodeni park Evrope u kojem se kupa 365 dana u godini

  • icon
  • icon

  Pedesetak kilometara od Berlina, u bivšem vazduhoplovnom hangaru, smestio se najveći tropski vodeni park u Evropi.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  "Tropical Island Resort" prostire se na 6,47 hektara, a odjednom može da ugosti čak 6.000 posetilaca. Najbolje od svega? Otvoren je tokom cele godine.

  U hangaru vladaju pravi tropski uslovi - toplo je i vlažno, nezavisno od spoljašnjih vremenskih prilika.

  Parkom dominira kišna šuma koja se proteže na 10.000 kvadratnih metara i sastoji od 50.000 biljaka. Ona je dom i raznih tropskih životinja, poput flamingosa, paunova i crveno-plavih ara.

  Namenjen je gostima svih generacija i profila. Za decu je rezervisan "Tropino Club" koji nudi vožnju mini-brodovima, zabavne tobogane i vodene igre uz koje im nikad neće biti dosadno.

  Odrasli mogu da se opuste u laguni koja je napravljena po uzoru na one s Balija, uživaju u sauni ili drugim spa uslugama i okupaju se u takozvanom "tropskom moru“, koje prekriva površinu veličine tri olimpijska bazena.

  U okviru vodenog parka možete da jedete u čak šest restorana, koji služe sve od hamburgera i pica do azijske kuhinje, ali i prespavate u šatoru. "Tropical Island Resort" koji omogućava i kampovanje u okviru vodenog parka po ceni od 26 evra.

  Pre dve godine otvoren je i spoljašnji deo po imenu Amazonija, koju je zbog temperatura najbolje posetiti u letnjim mesecima, piše Punkufer.

  Kako izgleda najveći tropski vodeni park pod krovom u Evropi, pogledajte u video-materijalu.