aktuelno
  RAZVOD POPRIMIO RAZMERE EPIDEMIJE: EVO KO DRŽI REKORD
  Lifestyle

  RAZVOD POPRIMIO RAZMERE EPIDEMIJE: EVO KO DRŽI REKORD

  • icon
  • icon

  Statistike kažu da se u Srbiji svaki četvrti brak završava razvodom, kao i da se najveći broj razvoda desi u prvih pet godina braka.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Razvod je na globalnom nivou poprimio razmere epidemije! Sociolozi to tumače ekonomskim prilikama, emancipacijom žena koje više nisu spremne da trpe i koje se više ne plaše osude okoline, ali i promenjenim načinom života u kojem smo sve manje spremni na kompromis.

  Statistike kažu da se u Srbiji svaki četvrti brak završava razvodom, kao i da se najveći broj razvoda desi u prvih pet godina braka. Zemlje u okruženju nisu daleko od domaće neslavne statistike, ali postoji jedno mesto na svetu koje je ubedljivi "šampion" u raspadu bračne zajednice. Tamo se, naime, do tridesete stanovnici razvode čak tri puta!

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Maldivi, ostrvska grupa od 1.200 malih ostrva, daleko od juga Indije, na fotografijama izgleda kao komadić raja, ali u Ginisovoj knjizi rekorda nije upisana kao najlepše mesto na svetu već kao mesto sa najviše razvoda!

  Drugo i treće mesto po broju razvoda drže Belorusija i SAD. Na rajskim ostrvima se od 500 parova dogodi čak 11 razvoda. Stručnjaci to tumače odsustvom seksa pre braka! Naime, na Maldivima većinski živi muslimansko stanovništvo i na seks pre braka ne gleda se balgonaklono. Tako, ko god je radoznao stupi u brak, tvrde stručnjaci, a kad se uzme u obzir da venčanje košta samo osam evra, ovaj neslavni rekord mnogo je lakše shvatiti!