aktuelno
  DRONOVI zamjenili manekenke (VIDEO)
  Lifestyle

  DRONOVI zamjenili manekenke (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Ovakvu modnu reviju sigurno nikad niste vidjeli - umjesto manekenki koje šetkaju, odjeća visi sa dronova!

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Saudijska Arabija srušila je barijeru u modnoj industriji kada je ranije ove godine organizovana prva Nedelja mode. Ipak, izgleda da treba još da rade na tome, barem ako je sudeći prema videu koji je postao hit na društvenim mrežama.

  Riječ je o klipu sa revije koji je korisnica Twittera objavila, uz riječi: "Umirem na modnoj reviji u Saudijskoj Arabiji, ženski modeli su zabranjeni".

   

  Odnosno,  ženama nije dozvoljeno da šetaju modnom pistom pošto je u publici bilo i muškaraca, oni su se dosjetili da odjeću zakače na dronove, pa su se reviju na društvenim mrežama upoređivali sa "revijom duhova".

  Dok su se jedni smijajali tome šaleći se kako se "baš pitaju šta će dronovi nositi sledeće sezone", pitajući se "da li su modeli iz Hogvortsa", drugima problematika baš i nije bila smiješna.

  "Saudijska Arabija, gdje dronovi imaju više prava nego žene", jedan je od komentara, a drugi su dodali da je "ovo veoma tužno i uznemirujuće".

  U Aprilu je inače prvi put održana Nedelja mode u Saudijskoj Arabiji, uz dozvolu princa Mohameda Bin Salmana A Sauda koji želi da reforme. Ipak, na modnim revijama i dalje važe striktna pravila, uključujući to da samo žene smiju da budu u publici (ne znamo zašto je ova revija bila izuzetak), zabranjeno je objavljivanje na društvenim mrežama i muškim dizjanerima nije dozvoljen pristup u bekstejdžu čak ni na svojim revijama.