aktuelno
  Sve INSTAGRAM LEPOTICE se kunu da BRIJU LICE i da ne postoji bolja stvar koju možete da uradite za svoju kožu
  Lifestyle

  Sve INSTAGRAM LEPOTICE se kunu da BRIJU LICE i da ne postoji bolja stvar koju možete da uradite za svoju kožu

  • icon
  • icon

  U trenutku kada je pomama za savršenom šminkom na vrhuncu, možda nije neobična težnja žena da uklone svaku, čak i najmanju dlačicu, sa svog lica. Jer lice je, više nego ikada pre, postala paleta za makeup bez greške koji ističe i slavi žensku lepotu na najbolji način.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  No, ako su vam klasične metoda odstranjivanja dlačica lica poput depilacije tračicama ili voskom postale naporne i mukotrpne, kozmetičari sve česte preporučuju postupak koji se zove dermaplaning. Prostijim rečnikom - brijanje lica.

  Brojni stručnjaci tvrde da je reč o metodi koja je jednostavna i brza, i ima dvostruki efekat - pored dlaka, uklanja i mrtve ćelije kože, tačnije deluje kao piling. Brijanje lica će vam pomoći da se proizvodi za kožu bolje apsorbuju, ali i vaše lice će bolje primati šminku.

  Takođe, zanimljivo je da suprotno uvraženom mišljenju - ova metoda ne podstiče brži rast dlaka i one ne postaju jače i gušće. Navodno je brijanje lica bila tajna lepote i Elizabet Tejlor, ali i Merilin Mondro, a ako se vratimo stvarnooo daleko u istoriju - i Kleopatra, dok je u Japanu to ukorenjena tradicija.

  - Brijanje je stvar izbora, ono ne može da vam škodi ni na jedan način i istina je da "mehanički" uklanja prvi sloj kože, pa jeste jedna vrsta pilinga. Takođe, zabluda je da utiče na brži rast dlaka, ili da ih čini jačim i gušćim. Brijanjem se uklanja isključivo mrtvi deo dlake, i to važi za celo telo - od lica do nogu. Mana može da bude to što će one svakako veoma brzo izbiti ponovo na površinu, već za dan, dva - ističe dermatolog Svetlana Minić.

  Did you know that peach fuzz on the face can trap in dirt and oils which can leave your skin looking dull? Not only does Dermaplaning get rid of unwanted hair, it also exfoliates your skin improving skin tone & texture, it reduces the look of acne scars, and diminishes the look of fine lines. Dermaplaning will also allow your skincare products to penetrate deeper into your skin making them more effective. And NO your peach fuzz does not grow back thicker and darker! Get that silky smooth vibrate skin you’ve always wanted with Dermaplaning! . . #facial #dermaplaning #peachfuzz #smoothskin #skintone #skintexture #glowing #vibrant #beautiful #exfoliate #lovetheskinyourein #spatreatment #skin #skincare #beauty #medispa #beautytreatment #stoneycreek

  A post shared by P U R B L I S S M E D I S P A (@purbliss_) on

  Ako se odlučite za ovaj metod uklanjanja dlaka sa lica, imajte na ume da su ženske dlake na licu, za razliku od muških, mekane i nežne. Morate kožu lica pripremiti za brijanje - obavezno koristite gel ili penu za brijanje (najbolje je da koristite ženske proizvode), ali i ispravan brijač - koji mora biti veoma kvalitetan, jer je vaše lice osetljivije od drugih regija.