aktuelno
  SUPROTNOSTI PRIVLAČE - Muškarac i žena sličnih osobina NISU JEDNO ZA DRUGO
  Lifestyle

  SUPROTNOSTI PRIVLAČE - Muškarac i žena sličnih osobina NISU JEDNO ZA DRUGO

  • icon
  • icon

  Da li ste se ikada zapitali zašto se muškarci i žene različitih osobina tako privlače?

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Evo nekoliko razloga koji će vam dati odgovor na to pitanje.

  Uživaju da budu drugačiji jedno od drugog

  Suprotnosti se privlače jer ljudi vole da budu drugačiji od svog partnera. Ukoliko upoznate čoveka koji ima ista interesovanja, ličnost i ponašanje kao vi, vaša veza posle nekog vremena može da postane dosadna.

  Znatiželja o partneru

  Vaša radoznalost će biti zagolicana ako upoznate muškarca sa zanimljivim osobinama na koje do tada niste naišli. Sigurno ćete želeti da ga bolje upoznate. Naročito ako su te osobine sušta suprotnost vašim.

  Veza dobija novu perspektivu

  Kada se suprotnosti privlače one formiraju različite kombinacije veština, stavova i perspektiva. Možda vas privuče muškarac koji razmišlja da uradi nešto što vama nikada ne bi palo na pamet. Suprotnosti se privlače jer parovi vole raznovrsnost i novu perspektivu koju veza dobija, baš zbog tih različitih osobina.

  Partner vas inspiriše baš zbog toga što je drugačiji od vas

  Jedan od razloga zašto se suprotnosti privlače jeste divljenje prema partnerovim osobinama koje sami ne posedujete. Parovi se osećaju ispunjeno u društvu partnera kome se dive.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Prirodno ljudsko ponašanje

  Eksperti tvrde da je privlačnost suprotnosti primer prirodnog ljudskog ponašanja. Takođe navode da žene mogu da privuku muškarci sa imunim sistemom skroz drugačijim od njihovog. To je verovatno razlog zašto dobre devojke uglavnom privlače loši momci.

  Dopunjuju jedno drugo

  Niko na svetu nije savršen. Međutim, dvoje ljudi, kao par, mogu da formiraju solidnu osnovu osobina koje im pomažu da nadoknade međusobne nedostatke. Na primer, ukoliko ste introvertna osoba, verovatno će vas privući neko ko je slobodan i opušten kako bi i vama pomogao da se opustite i oslobodite.

  Parovima je lakše da više vremena provode zajedno

  Ukoliko su interesovanja i strasti vašeg dečka drugačije od vaših, verovatno ćete imati o mnogo čemu da razgovarate, a samim tim ćete i više vremena provoditi zajedno.