aktuelno
  Svaki put završiš u krevetu sa POGREŠNIM tipom? Za to postoji naučno objašnjenje!
  Lifestyle

  Svaki put završiš u krevetu sa POGREŠNIM tipom? Za to postoji naučno objašnjenje!

  • icon
  • icon

  Istraživanje dalo odgovore.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Jeste li se ikada nakon noćnog izlaska probudile u krevetu s frajerom koji uopšte nije vaš tip?

  Ako je vaš odgovor potvrdan i ako vam se to dogodilo i više od jednog puta, sigurno će vas zanimati šta naučnici imaju da kažu o tome. Ako ste za to dosad krivile alkohol, iznenadiće vas da pravi razlog zašto često birate pogrešne frajere s tim nema veze. Iako, naravno, i alkohol u tome nikako ne odmaže.

  Istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships" otkrilo je da žene često tokom večernjeg izlaska nose "ružičaste naočare", odnosno fokusiraju se samo na izgled frajera.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Naime, kada ih neki frajer privuče fizički, žene često zanemaruju njegovo ponašanje i druge karakteristike, pokazalo je istraživanje. Ovakve veze obično su kratkog veka i prestaju kada nestane privremena zaslepljenost fizičkim izgledom.

  Istraživanje je pokazalo i da je, ako često imate ovakve kratkotrajne veze, to znak da zapravo trenutno i ne tragate za ičim smislenijim i dubljim.

  S druge strane, žene u potrazi za dugotrajnim partnerom mnogo ređe se nađu u ovakvoj situaciji i ne daju se omesti fizičkim izgledom frajera, otkrilo je istraživanje.