aktuelno
  Zadovoljite ovih PET partnerovih potreba i NIKADA VAS NEĆE OSTAVITI
  Lifestyle

  Zadovoljite ovih PET partnerovih potreba i NIKADA VAS NEĆE OSTAVITI

  • icon
  • icon

  Dok stvaramo porodicu, svi želimo da budemo srećni u braku. Jedan od kriterijuma za sreću jeste vernost u braku. Klinički psiholozi i bračni savetnici sproveli su eksperiment sa preko 800 parova i otkrili da muškarci i žene imaju osnovne potrebe koje treba zadovoljiti kako bi se smanjile šanse za neveru. Pogledajte šta je to vama i vašem partneru potrebno kako biste bili srećni.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  1. Njoj je potrebna nežnost, a njemu intimnost

  Ženama je potrebna nežnost

  Ne radi se samo o nežnost, već i o privrženosti i ljubavi. Ova osećanja se mogu izraziti na više načina: ljubljenjem i grljenjem, pozivanjem i uopšteno nežnim gestovima. Sve ovo čini da se žena oseća ugodno i zaštićeno.

  Muškarcima je potrebna intimnost

  Žene često potcenjuju mušku potrebu za intimnošću. Psiholozi smatraju da su muška potreba za intimnim odnosom i ženska potreba za nežnošću povezane. Ako muškarac ne pokazuje ljubav i nežnost, veće su šanse da neće imati intimne odnose. I obrnuto, ako žena ne dozvoljava muškarcu da ima intimne odnose, on neće biti nežan sa njom.

  2. Njoj je potrebno da razgovara, a njemu da ima prijatelja za hobije i zabavu

  Žene imaju potrebu da razgovaraju

  Ženama je potreban muškarac da ih sluša i da povratnu reakciju na ono što govore. Dok se udvaraju jedno drugom, partneri veselo razgovaraju jedno sa drugim. Žene žele da tako ostane i u braku. Kako bi bila zadovoljna, ženi je potrebno oko 15 sati pažnje muškarca nedeljno. To je malo više od dva sata dnevno.

  Muškarcima je potrebno da im žena bude društvo za zabavu

  Žene često dele partnerova interesovanja dok se zabavljaju: idu na pecanje, igraju hokej i tako dalje. U braku, ili pokušavaju da partner uživa u onome što one vole ili ga puste da se sam bavi svojim hobijima. Međutim, za muškarce je veoma važno da im žene budu dobro društvo. Prema psiholozima, opuštanje sa ženom je druga najvažnija stvar za muškarca.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  3. Njoj je potrebna iskrenost, a njemu da ima atraktivnu ženu

  Ženama je potrebna iskrenost i otvoren partner

  Ženino poverenje je zasnovano na iskrenosti partnera. Zbog toga, kako ne bi izgubio njeno poverenje, muškarac mora biti iskren i sa najmanjim detaljima.

  Muškarcima su potrebne fizički atraktivne žene

  Hajde da budemo realni: muškarci ne mogu ceniti ženu samo zbog njene inteligencije. Potrebno je da one budu i fizički atraktivne.

  4. Njoj je potrebno da ima dovoljno novca, a njemu da ima udoban dom

  Ženama je potrebno da imaju dovoljno novca

  Možemo reći da novca nikad dovoljno, ali postoji određena količina neophodna za život, stabilnost i sigurnost.

  Muškarcima je potreban udoban dom

  Muškarci se svakodnevno sreću sa mnogo obaveza i problema, pa je važno da imaju uredno i čisto mesto za odmor. Ta potreba je toliko jaka da čak sanjaju o njoj.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  5. Njoj je potrebno da ima muža koji je dobar otac, a njemu je potrebno divljenje

  Ženama je potrebno da njihovi muževi budu dobri očevi

  Za žene je važno da oni budu dobri uzori svojim sinovima i primer savršenog muškarca svojim ćerkama. Takođe, muškarci moraju učestvovati u razvoju i obrazovanju svoje dece.

  Muškarcima je potrebno da im se dive

  Za muškarce je važno da budu ponosni na sebe i da im se njihove žene dive. Iskreno divljenje je za njih ozbiljna motivacija. Inspiriše ih da urade još više.