aktuelno
  NAUČNI DOKAZ da fetusi vole Boemsku rapsodiju
  Lifestyle

  NAUČNI DOKAZ da fetusi vole Boemsku rapsodiju

  • icon
  • icon

  Već dugo se roditeljima savjetuje da svojim bebama puštaju Mocarta kako bi izrasle u pametne ljude.

  • icon
  • icon PrintScreen
  • icon
  • icon

  pak, malo ko se pitao kakvu muziku vole fetusi. Iako im slušni organi nisu još sasvim razvijeni, iako se još nalaze u utrobi drugog ljudskog bića, španski naučnici nisu se dali obeshrabriti pa su sproveli istraživanje kojim dokazuju da čak i nerođene bebe vole “Bohemian Rhapsody”, pjesmu grupe Queen.

  Studija sprovedena na Institutu Markez a predstavljena u Barseloni ispitala je slušalačke navike 300 fetusa „prenatalnog uzrasta između 18 i 38 nedjelja“; koristili su „intravaginalne zvučnike“, a mi se samo nadamo da je to za majke bilo manje neprijatno nego što zvuči. Znaci stimulacije fetusa – plaženje jezika, otvaranje i zatvaranje usta – najčešće su bilježeni pri slušanju legendarnog benda: čak 90% fetusa je reagovalo na „Boemsku rapsodiju“.

  Reklo bi se da ima smisla, jer uz operetski dio počinje da pjevuši 99.9% odraslih ljudi.

  Na drugom mjestu u pop kategoriji je „YMCA“ Vilidž Pipl, dok u kategoriji klasične muzike Mocart i Bah bilježe rezultate daleko bolje od konkurencije.

  Tradicionalna muzika iz indijskog odnosno afričkog podneblja se takođe navodi kao vrlo popularna među fetusima, koji iz nekog razloga loše reaguju na Adel, Šakiru, i Bi Džiz.

  Institut iznosi hipotezu po kojoj fetusi najlakše registruju zvuke visokog tonaliteta.

  Kada se obraćamo novorođenoj djeci, svi mi obično utanjimo glas. Uzrok tome je instinktivni osjećaj po kom će bebe na takav zvuk bolje reagovati - kaže dr Marisa Lopez-Teihon,