aktuelno
  POLJUBAC VAM NE ZNAČI MNOGO? Kada VIDITE šta RADI vašem TELU, ljubićete se SVAKI DAN!
  Lifestyle

  POLJUBAC VAM NE ZNAČI MNOGO? Kada VIDITE šta RADI vašem TELU, ljubićete se SVAKI DAN!

  • icon
  • icon

  Četiri fenomenalne stvari.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Ljubljenje je instinktivno i cilj mu je oslobađanje hemikalija u telu zbog kojih se osećamo dobro.

  Na usnama su nervni završeci koje ljubljenje stimuliše, što dovodi do aktivacije dodatnih čula poput mirisa. Evo još četiri fascinantnih stvari koje se događaju kada prvi put nekoga poljubite:

  Pomaže vam u borbi protiv holesterola

  Ljubljenje može imati pozitivan uticaj na nivo lipida u krvi. Istraživači su u "Western Journal of Communication" utvrdili da romantično ljubljenje zapravo smanjuje serumski holesterol i povećava ukupno zadovoljstvo vezom.

  Doživite nalet adrenalina

  Kad prvi put poljubite nekoga, telo će ispustiti prasak adrenalina koji povećava brzinu otkucaja srca, povećava energiju i pokrene brže kolanje krvi. To su sve dobre stvari.

  Pixabay.com

  Autor: Pixabay.com

  Proizvodi se puno dobrih hemikalija

  Telo ne proizvodi samo adrenalin i oksitocin. Justin Lehmiller, profesor psihologije s Harvarda, izjavio je za "The Expondent" da, kada se poljubimo, naš mozak postaje preplavljen dopaminom, koji je ključan za normalno funkcioniranje organizma.

  Vaša slina je "pametna"

  Verovatno nikad niste pomislili da slina ima neki uticaj na odabir partnera, ali moguće da je upravo ona krivac za njega ili nju. Neuredni poljupci naporno rade na proceni je li osoba koju se ljubi potencijalni partner, prema istraživanju koje je proveo "Univerzitet Oxford". Navodno, hemijski sastav sline pomaže vašem telu da odluči da li osoba koju ljubite, može imati jake i izdržljive potomke.