aktuelno
  Dobar brak se završava dobrim razvodom - evo zbog čega se partneri u Srbiji rastaju (VIDEO)
  Lifestyle

  Dobar brak se završava dobrim razvodom - evo zbog čega se partneri u Srbiji rastaju (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Statistika pokazuje da je u Srbiji u prošloj godini razvedeno skoro 2.000 brakova više u odnosu na 2012. godinu. Neki od najčešćih razloga su nesloga, nedostatak ljubavi i strasti, prevara...

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Psihijatar prof. dr Jovan Marić je gostujući u emisiji “Novo jutro” istakao da do razvoda dolazi najčešće kada, i to češće ženama, padne “ljubavna zavesa” i partneri svhvate da se više ne vole kao pre.

  - Kod muškarca ponekad nema više strasti, mada treba praviti razliku izđeu ljubavi i strasti. Naučno je dokazano da posle desetak godina braka dolazi do zasićenja receptora za zadovoljstvo - ukazao je Marić.

  Kako je dodao, većinu odluka u braku donosi žena - 80 odsto svih bitnih stvari.

  Marić je mišljenja i da se dobar brak završava dobrim razvodom, a loš brak lošim razvodom.

  Advokat Aleksandar Radivojević za "Novo jutro" kaže da postoje mirni razvodi kada se stranke mogu civilizovano dogovoriti oko svojih emocija, imovine i što je ključno oko dece.

  - Onda je to lep razvod, ako se za razvod može reći da je lep - istakao je Radivojević i dodao da partneri imaju brojne razloge za rastanak, a svi staju u onu zakonsku odredbu da su odnosi bitno i trajno poremećeni.

  Radivojević je istakao da je pozitivno zakonodavstvo u Srbiji štiti i vanbračnu zajednicu i što je najvažnije svu decu, bez obzira da li su rođena u bračnoj ili vanbračnoj zajednici.