aktuelno
  NOVA Givenchy kolekcija, sportski šik sa dahom egzotike (FOTO)
  Moda

  NOVA Givenchy kolekcija, sportski šik sa dahom egzotike (FOTO)

  • icon
  • icon

  Nema sumnje da ste ime Clare Waight Keller vidjeli ne jednom, nego nekoliko puta ovog vikenda - u pitanju je dizajnerka koja je zaslužna za vjenčanicu Megan Marka, vojvotkinje od Saseksa, a upravo je predstavila i svoju prvu resort kolekciju za francusku modnu marku Givenchy...

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

  Haljine britanske dizajnerke, koja se nalazi na čelu kuće Givenchy, mogli smo poslednjih nedjelja da vidimo na Met Gali, crvenom tepihu u Kanu kao i na vjenčanju princa Harija i Megan Markl - Clare Waight Keller radi punom parom!

  Osim toga, kreativna direktorka je upravo predstavila Resort 2019. kolekciju, a inspiraciju za te kreacije je pronašla u bogatoj arhivi francuske modne kuće i sportskoj modi 80-ih godina prošlog vijeka.

  Na perfektno skrojenoj odjeći je vidljiv i snažan uticaj japanske kulture, tako da dizajnerka nije samo odala počast Hubertu de Givenchyju već je kolekciji dala i svoj potpis - nedavno je, naime, putovala Japanom, a vlasnica je zavidne kolekcije vintage kimona.

  Grafički detalji i V-izrezi prisutni su na mini i midi haljinama, bluzama, suknjama i košuljama prekrivenima izvezenim detaljima i printom, ali i kaputima i nabranim čizmama. Luksuzni komadi predstavljeni unutar resort kolekcije izuzetno su nosivi, pa čak i kad se radi o večernjim haljinama poput plisiranog ciklama modela ili haljini s čipkastim panelima.