aktuelno
  ĐUKIĆ ZA PINKM: RESPEKT, NIKAKO PREDAJA
  Ostali sportovi

  ĐUKIĆ ZA PINKM: RESPEKT, NIKAKO PREDAJA

  • icon
  • icon

  Najbolja rukometna reprezentacija Crne Gore kompletirala je redove pred prvu utakmicu sa Hrvatskom u baražu za Svjetsko prvenstvo – selektor Dragan Đukić za PINK M televioziju govorio je o šasama u tom dvomeču.

  • icon
  • icon PINKM
  • icon
  • icon

  Problemi u pripremama nisu ništa novo za rukometnu reprezentaciju Crne Gore – za baraž mečeve sa Hrvatskom selektor Dragan Đukić ne može da računa na Simića i Lipovinu a još jednom se za akciju nije odazvao Vuko Borozan. Ipak, radna atmosfera vlada u redovima “lavova” koji kompletiraju tim pred prvi meč u Osijeku. Tokom dana stići će i Stefan Čavor.

  Pa odbrojavanje je počelo i meč svih mečeva dolazi. Problemi nas prate ali ja sam zadovoljan količinom, načinom, pristupom radu ovih momaka koji su tu i za sada to sve ide onako kako bi mi željeli - kazao je selektor muške rukometne reprezentacije Dragan Đukić.

  U Hrvatskoj je smjena generacija – nema više Alilovića, Vorija i ostalih iz zlatne generacije “kauboja”. To međutim nije promijenilo mišljenje kod našeg selektora.

  Lako je i lijepo analizirati hrvatsku ekipu, jednu od najboljih svjetskih reprezentacija u poslednjih 20 godina. U poslednjih 20 velikih takmičenja imaju 15 polufinala. Njima je ovo peto mjesto na prvenstvu Evrope neuspijeh, onda nam je jasno o kakvom se protivniku radi. Sigurno je jedan veliki favorit, sa jednom generacijom igrača koji su, tačno je, po godinama nešto mlađi, ali dovoljno iskusni. U najboljim svjetskim klubovima igrali su u završnici velikih takmičenja već više puta tako da su jedan favorit - rekao je Đukić.

  Ipak, Đukić dobro zna sa kakvim kapacitetom raspolaže.

  Mi mislimo da imamo neke svoje šanse, da imamo šta da pružimo. Imamo jednog velikog protivnika, nećemo se predati to je definitivno, ali ulogu favorita svakako prepuštamo njima. Znamo ih dobro kao što i oni nas znaju, nema nekih veliki tajni u današnjem rukometu - jasan je selektor.

  Iz medija u Hrvatskoj a prema izjavama selektor Lina Červara može se naslutiti da domaćin prvog duela jako respektuje Crnu Goru – Đukić je rezervisan po tom pitanju.

  Mi smo nezgodan rival za svaku reprezentaciju. Partije koje smo pružili i protiv Rusije i protiv Švedske nam daju za pravo. Sa druge strane Lino je jedan iskusni i veliki  stručnjak, veliki lisac evropskog i svjetskog rukometa koji zna kako da motiviše i javnost i sopstvenu ekipu i da ponekad prikrije ono što se dešava u svom timu - rekao je Đukić.

  To prikrivanje mopže se odnositi na učešće najboljeg igrača “kauboja” u meču u Osijeku – Červar je rekao da Duvnjak neće nastupiti.

  Pa sigurno jedan od najvećih igrača svjetskog rukometa u poslednjih deset godina. Zbog problema sa povredom i svega onog što se dešavalo nakon Evropskog prvenstva, povratkom u klub vjerovatno da oni sada neće ništa da rizikuju. Koliko ja znam Duvnjak je na pripremama tako da se mi spremamo i za ekipu sa Duvnjakom i za ekipu bez njega - poručio je Đukić.

  U poslednjih godinu ipo dana Crna Gora i Hrvatska igrale su dvije prijateljske utakmice – u Splitu i Poreču prije godinu dana a oba puta je pobijedila, dosta tijesno Hrvatska.

  Prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Crne Gore igra se u Osijeku 09.juna.