aktuelno
  VUKOTIĆ: Napravili smo istorijski uspjeh
  Ostali sportovi

  VUKOTIĆ: Napravili smo istorijski uspjeh

  • icon
  • icon

  Na Masters prvenstvu Evrope za takmičare preko 35 godina, koje je održano u okviru Evropskog prvenstva u šou sistemu, srebrne medalje osvojili su Stefan Vukotić i Filip Pešić, Lidija Caković i Marija Kaljević, a bronzane Stefan Vukotić i Lidija Caković (duo miks klasik), Stefan Vukotić i Lidija Caković (duo miks šou), Biljana Mitrović i Anastazija Petrović (duo šou), Arso Milić (borbe do 85), Mirjana Martinović (-62 kg), koja je uz bronzu osvojila i zlato.

  • icon
  • icon džu džicu reprezentacija
  • icon
  • icon
  Napravili smo istorijski uspjeh. I to ne zato što je lako, već zbog odličnog i organizovanog rada Džiu-džicu saveza u prethodnom periodu, jer smo 2009. godine imali samo medalju. A sada ostvarujemo kontinuitet i medalje osvajamo na svim najvećim takmičenjima. Posebno smo zadovoljni što smo na šampionatu ukazali šansu mlađim sportistima - kazao je Vukotić na konferenciji za novinare.

  Pored Vukotića konferenciji su prisustvovali osvajači medalja, selektor Miloš Ašanin i potpredsjednik Saveza Draško Trninić.

  Oduševljen sam rezultatom, jer su sipred nas bili samo Poljska, Rusija, Francuska i Njermačka, a Slovenija sa budžetom od pola miliona eura je bila daleko iza nas. Na sajajan način smo završili prvi dio sezone, a u drugom nas očekuje Svjetsko prvenstvo u Malmeu, koje je najznačajnije zbog velikog broja bodova u kvalifikacijama za Svjetske igre 2021. godine. Imamo i Balkansko prvenstvo i Svjetski kup za takmičare do 15 godina, a jako je bitno da na njemu učestvuje što više reprezentativaca kako bi dobili međunarodno iskustvo - istakao je Ašanin.

  Najtrofejniji crnogorski reprezentativac, Dejan Vukčević je u Gljivicama kompletirao set zlatnih odličja.

  Ponosan sam što sam poslije dvije svjetske uspio da osvojim evropsku zlatnu medalju. I to u nikada jačoj konkurenciji. Zahvalan sam na podršci drugova iz selekcije, kojima čestitam i na sjajnim rezultatima - kazao je Vukčević.