aktuelno
  UCG: Izašao junski broj naučnog časopisa Sport Mont
  Ostali sportovi

  UCG: Izašao junski broj naučnog časopisa Sport Mont

  • icon
  • icon

  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija objavili su novo junsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont Journal, saopšteno je iz UCG.

  • icon
  • icon PRT SCR
  • icon
  • icon

  Kako se navodi, riječ je o izdanju naučnog časopisa, koji se objavljuje već 16 godina za redom, u tri izdanja godišnje, počev od 2003. godine.

  U Sport Mont Journal-u je, u okviru duge tradicije, do danas objavljeno više od 1400 naučnih radova naučnika sa svih kontinenata. To su uglavnom radovi predstavljeni na naučnim skupovima Crnogorske sportske akademije, koje se tradicionalno održavaju svake godine krajem marta ili početkom aprila. Takođe, dostavljaju se radovi slobodnim pozivom, nakon čega se obavlja dvostruka recenzija - piše u saopštenju.

  Dodaje se da su autori radova u ovom izdanju profesori i saradnici sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, i njihove kolege iz Amerike, Albanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Japana, Slovenije, Turske, Francuske, Norveške i Makedonije.

  Iz UCG napominju da su na čelu ove međunarodne redakcije glavni urednici časopisa - prof. dr Duško Bjelica sa Univerziteta Crne Gore i prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu, a odgovorni urednik je mr Jovan Gardašević, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG.

  Danas je Sport Mont Journal indeksiran u dvadeset i tri međunarodne baze podataka, od kojih je najznačajniji Scopus. Trenutno, časopis prolazi kroz evaluacijski proces u bazi podataka Web of Science, a taj proces će biti dovršen ubrzo - stoji u saopštenju.

  U najnovijem broju je objavljeno 20 naučnih radova.

  Ovogodišnje junsko izdanje časopisa možete pročitati ovdje.