aktuelno
  JOHANSON: Naš cilj je jasan, a to je osvajanje medalje
  Ostali sportovi

  JOHANSON: Naš cilj je jasan, a to je osvajanje medalje

  • icon
  • icon

  Rukometašice Crne Gore u petak igraju protiv Slovenije u polufinalu Mediteranskih igara u Taragoni. Selektor Per Johanson kaže da je cilj jasan, a to je osvajanje medalje.

  • icon
  • icon PRT SCR
  • icon
  • icon
  Došli smo podmlađeni, mislimo na budućnost, ali sada smo isključivo u takmičarskom raspoloženju. Želimo medalju, koja bi mnogo značila ovim djevojkama, ali i crnogorskom rukometu i sportu uopšte - kazao Johanson.

  Najbolje rukometašice Crne Gore prve su u grupi, a najveći ispit bio je protiv Makedonki koje smo srušili dobrom igrom u nastavku meča u kom smo primili samo osam golova.

  Bila nam je potrebna utakmica protiv Makedonije, da osjetimo malo takmičarskog naboja i da vidimo kako reagujemo kada je teško. Igračice su pokazale da imaju pobjednički gen i kvalitet, da vjeruju u sebe. Mi nismo najbolji tim na Mediteranskim igrama, ali imamo najjači karakter, što često i presudi u važnim trenucima. Sve ide od odbrane i tražiću od djevojaka da budu na maksimalnom nivou. Zadovoljan sam kako je to izgledalo, zadovoljan sam doprinosom mlađih djevojaka, koje žele da uče, da se razvijaju… Nakon četiri pobjede imamo i samopouzdanje, ali ne želim da djevojke osjete pritisak. Premlade su za to. Želim i siguran sam da će ponovo pokazati borbeni duh i karakter, jer one to imaju u sebi - zaključio je Johanson.