aktuelno
  OBILJEŽEN JUBILEJ: URUČENE PLAKETE ZLATNIM ''AJKULAMA'' IZ MALAGE
  Ostali sportovi

  OBILJEŽEN JUBILEJ: URUČENE PLAKETE ZLATNIM ''AJKULAMA'' IZ MALAGE

  • icon
  • icon

  13. jul je datum kada Crna Gora obilježava Dan državnosti ali i datum kada su najbolji vaterpolisti Crne Gore, prije deset godina, na debitanskom nastupu nakon obnove državne nezavisnosti, osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi. Povodom jubileja, predsjednik Vlade Duško Marković uručio je plakete zlatnim vaterpolistima.

  • icon
  • icon VLADA CG
  • icon
  • icon

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je na Evropskom prvenstvu, održanom 2008. godine u Malagi, osvojila prvo mjesto i prvu zlatnu medalju za Crnu Goru, samo dvije godine nakon obnove državne nezavisnosti. Povodom obilježavanja desetogodišnjice od osvajanja prve crnogorske medalje, na danas upriličenoj svečanosti, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručio je plakete zlatnim ajkulama.

  Rekao bih da vaša medalja iz 2008. godine ne sjaji sve do danas, rekao bih da se ona pretvorila u jednu nacionalnu buktinju buktinju koja obilježava Crnu Goru I njene sve ukupne vrijednosti - premijer Duško Marković.

  Zlatna plaketa uručena je i sadašnjem ministru sporta a nekadašnjem kapitenu vaterpolo reprezentacije Nikoli Janoviću, koji je bio član zlatne postave iz Malage 2008. godine.

  Crna Gora je te vrele trinaestojulske večeri slavila slavila, a danas okrenuta svijetloj sportskoj budućnosti pamti i ne zaboravlja jedan od najvećih uspjeha u istoriji crnogorskog sporta koji je dao poseban doprinos afirmaciji crnogorske nezavisnosti - poručio je ministar sporta Nikola Janović.

  Plakete su, osim zlatnim ajkulama, uručene i nekadašnjem selektoru Petru Porobiću kao i pomoćnim trenerima Mirku Blaževiću i Zoranu Ivajnovskom.

  Podsjetimo, najbolji vaterpolisti Crne Gore od 15. do 29. jula učestvovaće na Evropskom prvenstvu koje se igra u Barseloni.