aktuelno
  ĐUKANOVIĆ: Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa (FOTO+VIDEO)
  Politika

  ĐUKANOVIĆ: Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habiba El Malkija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

  • icon
  • icon PinkM
  • icon
  • icon

   

  Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa još iz jugoslovenskog doba, ocijenio je Đukanović.

  Ova posjeta je prilika da se pored dinamične parlamentarne saradnje, unaprijedi i saradnja između dvije vlade, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i pomorske industrije - kazao je Đukanović.

  Prva posjeta nekog marokanskog zvaničnika Crnoj Gori, kako navode, biće podsticaj za pripremu više međudržavnih sporazuma, koji će biti temelj za konkretizovanje zajedničkih projekata, kao najoptimalnijih modela saradnje, ocijenio je predsjednik.

  P

  Predsjednik Predstavničkog doma Maroka, kazao je da je počastvovan prijemom i prilikom da prenese čestitke kralja Maroka Predsjedniku Đukanoviću povodom stupanja na predsjedničku funkciju. Istovremeno, čestitao je Crnoj Gori i njenim građanima na prijemu u NATO i uspješnom putu integracije u EU, i informisao o marokanskom iskustvu u saradnji sa EU, koja je dodatno aktuelizovana u toku migrantske krize.

   

  F

  On je istakao da su Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira, i u tom kontekstu posebno ukazao na ulogu koju Crna Gora ima u regionu, kao faktor stabilnosti i evropske perspektive.

  Predsjednik Đukanović ponovio je i u razgovoru sa marokanskim zvaničnikom da je Crna Gora posvećena promociji evropskih vrijednost i unapređenju demokratskog i ekonomskog razvoja.

  Predsjednik Đukanović je pozdravio i organizovanje “Dana marokanske kulture u Crnoj Gori” kao dobru inicijativu za upoznavanje dva naroda - navodi se u saopštenju.