aktuelno
  DPS traži smjenu Snežane Matijević
  Politika

  DPS traži smjenu Snežane Matijević

  • icon
  • icon

  Opštinski odbor DPS Tivat je na jučerašnjoj sjednici usvojio predlog odluke Izvršnog odbora DPS Tivat za pokretanje procedure za razrješenje predsjednice Opštine Tivat Snežane Matijević sa te funkcije, jer kako navode, nije obezbijedila sprovođenje strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojnih planova i programa, kao ni strateških dokumenata od državnog značaja, niti je obezbijedila vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom, statutom i drugim propisima.

  • icon
  • icon CdM
  • icon
  • icon

  Za smjenu Matijević glasalo je 56 članova odbora, dva su bila protiv i tri uzdržana. Na prethodnoj sjednici Izvršnog odbora DPS Tivat ova odluka je usvojena sa 14 glasova ZA i dva uzdržana.

  Opština Tivat je kao rijetko koja opština na Crnogorskom primorju i Crnoj Gori ostvarila dinamičan i snažan napredak, čiji su benefiti toliko očigledni i opipljivi, da su građani na posljednim opštinskim i parlamentarnim izborima snažno podržali izborni program DPS, a time i strateške planove koji bi ovoj opštini obezbijedili dinamičan razvoj. Ovakav stav svih građana Tivta potvrđen je i na prethodnim predsjedničkim izborima, kada je kandidat DPS Milo Đukanović ostvario, ne samo značajnu prednost nad opozicionim kandidatima, već je i broj osvojenih glasova u Tivtu bio veći za 20 odsto u odnosu na lokalne i 11 odsto veći u odnosu na parlamentarne izbore u Tivtu 2016. godine”, navodi se saopštenju.

  Opštinski odbor je, kako su kazali, zaključio da se izborni program ne realizuje planiranom dinamikom, te su preduzeli konkretne mjere koje će omogućiti, kako dodaju, efikasniji način funkcionisanja lokalne vlasti i dati dodatni podsticaj realizaciji izbornog programa.