aktuelno
  PREGOVORI o formiranju vlasti u završnoj fazi
  Politika

  PREGOVORI o formiranju vlasti u završnoj fazi

  • icon
  • icon

  Formiranje vlasti u svim opštinama gdje su 27. maja održani izbori biće završeno uskoro. Vlast će činiti koalicioni partneri sa državnog nivoa-Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka (DPS, SD i BS). Izvjesno je da će DPS i SD svuda zajedno biti dio koalicione vlasti, jer je DPS, uprkos apsolutnoj pobjedii ponudio dio vladajućeg kolača u Podgorici, pa će se Socijaldemokrate na isti način revanširati u Plavu.

  • icon
  • icon Autor: Printscreen
  • icon
  • icon

  Enigma za sada ostaje Rožaje, jer Bošnjačka stranka još nije DPS pozvala da zajedno formiraju vlast u tom gradu.

  Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević, za CdM kaže da je na Bošnjačkoj stranci da odluči da li će praviti koaliciju sa DPS-om. Ima i jasnu poruku kada je riječ o mogućem koalicionom djelovanju u ovom gradu.

  Niti se nudimo, niti bježimo od odgovornosti. Na Bošnjačkoj stranci je da odluči. To su naši koalicioni partneri. Vidjećemo kako sve to biti realizovano”, istakao je bio Milošević.tarzan milošević

  Autor: DPS

  U Baru su uveliko u toku pregovori o formiranju vlasti. DPS, kako kaže Milošević, želi da to bude koalicija sa listom Biram Bar Radomira Novakovića Cakana i Socijaldemokratama.

  Želimo da napravimo koaliciju koja će realizovati razvojne projekte u Baru, i to će determinisati formiranje koalicije u ovom gradu”, rekao je Milošević za CdM.bar

  Autor: Printscreen

  Kada je riječ o predsjedniku Opštine, prema njegovim tvrdnjama, Opštinski odbor najjače partije daće predlog za tu poziciju.

  U Kolašinu će vlast nakon što su porazili koaliciju Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Socijaldemokratske partije (DF-SNP-SDP), činiti DPS, SD i Grupa birača Šule i Mikan.

  DPS kolašin

  Autor: DPS/FB

  Riješeno je i pitanje vlasti u Bijelom Polju.

  Grad će nastaviti da vodi Petar Smolović, a u vlasti sa nama biće BS i SD. Uskoro nas očekuje i formiranje vlasti u Danilovgradu”, dodao je Milošević.

  Prema njegovim riječima uskoro biti formirana vlast u Šavniku i Pljevljima, gdje je gotovo sve dogovoreno.

  Na Žabljaku je juče izabran predsjednik Skupštine, i to je Vidoje Tomčić koji je i u prethodnom sazivu bio na čelu Skupštine Opštine.

  Opštinski odbor DPS predložio je da Veselin Vukićević opet bude predsjednik Opštine Žabljak.