aktuelno
  ĐUKANOVIĆ- MEKKLUNI: Uspješna saradnja CG i UN
  Politika

  ĐUKANOVIĆ- MEKKLUNI: Uspješna saradnja CG i UN

  • icon
  • icon

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je stalnu koordinatorku sistema UN u Crnoj Gori Fionu Mekkluni. Crna Gora je uspješna priča u pogledu pripreme i usvajanja Strategije održivog razvoja koja predstavlja jednu od glavnih politika sistema UN, ocijenila je Mekkluni.

  • icon
  • icon Predsjedništvo
  • icon
  • icon

  Predstavnica Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori iskazala je zadovoljstvo saradnjom i posvećenošću Crne Gore programima UN-a, ističući da je naša zemlja među prvima prepoznala značaj tih programa, od ljudskih prava do klimatskih promjena. Crna Gora treba da bude ponosna na

  Nacionalnu strategiju o održivom razvoju koju je pozicionirala na strateški nivo, kazala je Mekkluni.

  Predsjednik Đukanović iskazao je zadovoljstvo partnerskim odnosom sa agencijama UN i UN sistemom u cjelini, iskazujući spremnost za dalji posvećen i odgovoran odnos prema inicijativama te organizacije i za rad Savjeta za održivi razvoj.

  Milo i Mk Kluni

  Autor: Predsjedništvo

   

  Crna Gora ostaje dosledno opredijeljena za puni angažman na planu multilateralne saradnje i poštovanje UN konvencija, kazao je Đukanović.

  Sagovornici su se saglasili da je saradnja Crne Gore i UN-a komplementarna sa procesom pristupanja Crne Gore EU i da se kroz brojne inicijative UN sistema jača regionalna stabilnost i saradnja, sa ciljem evropeizacije ZB.

  Predsjednik Đukanović je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da tokom svog mandata lično učestvuje u projektima kancelarije Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.