aktuelno
  UEHARA ĐUKANOVIĆU: Srećna pobjeda. Puna podrška Crnoj Gori! (FOTO+VIDEO)
  Politika

  UEHARA ĐUKANOVIĆU: Srećna pobjeda. Puna podrška Crnoj Gori! (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret Uehara, na njenu inicijativu, saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

  • icon
  • icon DPS
  • icon
  • icon
  Predsjednik Đukanović je upoznao ambasadorku Uehara sa aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori i planovima nakon ubjedljive pobjede na predsjedničkim, i na lokalnim izborima, uz konstataciju da aktuelna vlast u preostalih dvije i po godine mandata ima mogućnost da bez izbornih tenzija realizuje programske obaveze. Ocjenio je da vjeruje da je to kraj jednog politički burnog dvadesetogodišnjeg ciklusa u Crnoj Gori, i da naša zemlja ulazi u mirniji period u kojem je prioritetni zadatak očuvanje daljeg tempa ekonomskog rasta, i jačanje institucionalnog razvoja. On je naglasio da je Crna Gora nepovratno na putu usvajanja evropskih vrijednosti, kao i da je naš primarni cilj sprovođenje reformi i dostizanje evropskog kvaliteta života za naše građane, a to je najsigurniji put i ka članstvu u EU - navodi se u saopštenju.

   

  P

  Milo Đukanović

  Autor: PinkM

  Predsjednik je iskoristio priliku da zahvali Vašingtonu na izuzetnoj podršci evroatlantskom i evropskom kursu Crne Gore, i izrazio spremnost za izgradnju najboljih mogućih partnerskih odnosa dvije zemlje.

   

  D

  Autor: DPS

  Uz žaljenje što zbog odsustva iz Crne Gore nije mogla prisustvovati inauguraciji, ambasadorka Uehara je rekla da je željela da čestita pobjedu predsjedniku Đukanoviću na predsjedničkim i lokalnim izborima u Crnoj Gori.

  P

  Autor: Printscreen

  milo lidija blažo

  inauguracija

  Autor: DPS

  Ona je zahvalila Predsjedniku što je podijelio sa njom viziju sadašnjeg i budućeg razvoja Crne Gore i istakla da američka vlada i ambasada u Podgorici pružaju punu podršku našoj zemlji na njenom putu ka EU, u procesu usvajanja evropskih vrijednosti i demokratizacije društva. Predsjednik Đukanović i ambasadorka Uehara su izrazili zadovoljstvo zbog prekida bojkota od strane dijela opozicije, uz zajedničku konstataciju da je dijalog svih političkih subjekata u okviru institucija sistema u najboljem interesu daljeg demokratskog i ukupnog napretka zemlje i boljeg života svih njenih građana - zaključuje se u saopštenju iz kabineta predsjednika.