aktuelno
  PONOVO neprimjereno ponašanje DF-a (FOTO+VIDEO)
  Politika

  PONOVO neprimjereno ponašanje DF-a (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Nažalost, i danas neprimjereno ponašanje i rječnik u Skupštini. Ponovo od poslanika DF-a. Naime, Janko Vučinić uputio je uvrede na račun ministra odbrane Predraga Boškovića, zbog čega je i opomenut. Poslanici su raspravljali o odluci o slanju 40 crnogorskih vojnika u međunarodnu misiju Resolute support u Avganistanu kao i upućivanje dva štabna oficira u misiju KFOR na Kosovu.

  • icon
  • icon Autor: Aktuelno.me
  • icon
  • icon

  Ni današnje zasijedanje Parlamenta nije proteklo bez neprimjerenog ponašanja i rječnika poslanika DF-a. Plenum su ovoga puta obilježile uvrede Janka Vučinića na račun ministra odbrane Predraga Boškovića. Zbog toga je Vučiniću izrečena opomena:

  genci nimanbegu

  Autor: PrintScreen

  Kolega Vučinić, imate opomenu zbog ove zadnje rečenice, zaista nije bila na mjestu. Izričem Vam opomenu u skladu sa članom 106, 107, 108, 110 : kaznu će odrediti Administrativni odbor. Ja mislim da je 10 posto - kazao je Genci Nimanbegu.

  Poslanici DF-a ometali su pri izlaganju i poslanika Force Gencija Nimanbegua, koji je govorio na albanskom jeziku.

  branimir gvozdenovic

  Autor: PrintScreen

  Očekujem od članova DF-a da poštuju svakog govornika i dajem vam predupozorenje u skladu sa članom 107 - upozorio je Branimir Gvozdenović.

  A da li će kazne biti dovoljne da se ovakve situacije ne ponove svjedočiće crnogorska javnost. Ono što je inspirisalo poslanike opozicije da upute uvrede na račun ministra i pojedinih poslanika je odluka o slanju 40 crnogorskih vojnika u međunarodnu misiju Resolute support u Avganistanu, kao i upućivanje dva štabna oficira u misiju KFOR na Kosovu. Prema riječima ministra Boškovića, takav potez je doprinos očuvanju međunarodnog mira i stabilnosti.

  predrag boskovic

  Autor: PrintScreen

  Za CG učešće u misijama znači kredibilitet u međunarodnoj zajednici, jer kroz aktivno učešće i doprinos pokazuje i svijest o potrebi očuvanja bezbjednosti u svijetu. Naravno, za ovu misiju smo posebno zainteresovani, jer je u pitanju regionalni karakter i država sa kojom se graničimo.

  Iz redova opozicije slanje naših predstavnika u misiju KFOR na Kosovu nazivaju čak i izdajničkim. Iz DPS-a poručuju da slanjem naših vojnika na Kosovo CG doprinosi miru u toj zemlji, ali i samom regionu.

  obrad stanisic

  Autor: PrintScreen

  Mi donosimo odluku na Kosovo, ne da ratujemo nego da uspostavljamo mir. Vi ste za rat, ali odavde iz klupa, a ne, bogomi, kada se primaknete Kosovu - poručio je poslanik DPS-a, Obrad Mišo Stanišić.

  Do sada je oko 24 odsto pripadnika vojske Crne Gore bilo angažovano u međunarodnim misijama.