aktuelno
  ZAVRŠNA FAZA PREGOVORA, uskoro poznata imena predsjednika opština (FOTO+VIDEO)
  Politika

  ZAVRŠNA FAZA PREGOVORA, uskoro poznata imena predsjednika opština (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  U završnoj fazi su pregovori o formiranju vlasti u opštinama u kojima su održani izbori 27. maja, a na kojima je Demokratska partija socijalista ostvarila ubjedljive pobjede. Kako je Pink M-u potvrđeno iz najviših organa DPS-a u Podgorici će, uz najjaču, vlast činiti Bošnjačka stranka, Albanci i Liberali, kao i tradicionalni partneri Demokratske partije socijalista - Socijaldemokrate.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za 6. jul, kada će odbornicima biti verifikovani mandati. U petak će biti i naimenovan predsjednik lokalnog parlamenta, a sjednicom će, po pravilu, predsjedavati najstariji odbornik.

  mandati podgorica

  Autor: Ilustracija

  O gradonačelniku, neće biti riječi, no, kako se može čuti iz partijskih krugova, jedan od najozbiljnijih kandidata je Ivan Vuković, koji je bio nosilac liste DPS-a na izborima u maju, kada je ta partija ostvarila najupečatljiviji trijumf u poslednje dvije decenije, osvojivši 32 od 61 mandata.

  ivan vuković

  Autor: DPS

  Uz ime Vukovića gotovo podjednako pominje se i ime aktuelnog gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, koji takođe može dobiti još jedan mandat za upravljanje Glavnim gradom.

  STIJEPOVIC

  Autor: PinkM

  Da odluci, DPS će imati 30 dana od održavanja konstitutivne sjednice, do kada bi trebalo po proposima da bude naimenovan prvi čovjek Podgorice.

  U Kolašinu su građani takođe dali najveće povjerenje DPS-u a SDP-ovo  “upravljanje”  dobilo je znak stop, jer su Kolašinci kaznili Krivokapićevu stranku.

  mandati kolašin

  Autor: Ilustracija

  U toj sjevernoj opštini je opozicija smijenjena, a o medijskim navodima da će predsjednik Opštine biti predsjednik lokalnog DPS-a Milisav Bulatović, izvor Pink M-a kaže da su posrijedi samo spekulacije i da su pregovori u toku. Dogovoreno je, međutim, da će predsjednik Skupštine, čija je konstitutivna sjednica 9. Jula, biti iz Grupe birača Šule i Mikan s građanima Kolašina.

  Čelnik Skupštine Bara, gdje je koalicija oko DPS-a osvojila 15 mandata, biće iz redova partnera najjače na državnom nivou – Socijaldemokrata, kojima je pripalo sedam odborničkih mjesta. Predsjednik Opštine biće  iz DPS-a, a menadžer grada, biće iz grupe Biram Bar, koja je 27. maja osvojila pet mandata, potvrđeno je Pink M-u.

  mandati bar

  Autor: Ilustracija

  Ko će zauzeti čelne pozicije u Danilovgradu, Golubovcima, Plavu, Pljevljima i Rožajama još se spekuliše, dok će zasigurno prvi covjek Bijelog Polja u kojem je DPS ostvario ubjedljivu pobjedu biti aktuelni predsjednik Opštine Petar Smolović, a za predsjednika lokalne Skupštine naimenovan je Abaz Dizdarević.

  petar smolović

  Autor: Skupština CG

  Novi predsjednik Skupstine Šavnika, gdje je DPS takođe pobijedio vise nego ubjedljivo, je Jugoslav Jakić. Predsjednik Opštine biće izabran do sredine jula, a moguć je reizbor Mijomira Vujačića.

  Žabljak će u naredne četiri godine voditi i dosadašnji čelnik grada Veselin Vukićević, a lokalni parlament Vidoje Tomčić.

  Veselin Vukićević

  Autor: PinkM/PrtScr

  Povodom zaključivanja pregovora o vlasti uskoro bi, kako je potvrđeno Pink M-u, trebalo da bude zakazana sjednica Predsjedništva DPS-a.

  Povezane vijesti:

  http://pinkm.me/politika/44081/apsolutna-dominacija-dps-a-opozicija-na-koljenima-sdp-nestaje-sa-politicke-scene,-fijasko-becica-i-abazovica-fotovideopobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/vijesti/34495/%C4%91ukanovi%C4%87-pobjeda-ubjedljiva-i-nadmo%C4%87na-(video+foto)dps pobjeda

  Autor: Prt ScR

   

  http://pinkm.me/politika/34323/ubjedljiva-pobjeda-milo-dukanovic-je-novi-predsjednik-crne-gore-fotovideomilo

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/44307/ubjedljiva-pobjeda-pobjednicke-koalicije-milo-dukanovic-u-bijelom-polju-fotovideo pobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/44306/apsolutna-pobjeda-dps-a-u-savniku,-golubovcima-i-na-zabljaku,-ubjedljiva-pobjeda-u-bppobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/49788/markovic-u-bp-ubjedljiva-pobjeda-rezultat-jasne-razvojne-politikemarkovic bp

  Autor: Prt ScR