aktuelno
  CRNOGORCI U AUSTRALIJI most za unapređenje saradnje dvije zemlje
  Politika

  CRNOGORCI U AUSTRALIJI most za unapređenje saradnje dvije zemlje

  • icon
  • icon

  Djelovanje crnogorske nacionalne zajednice u Australiji most je za unapređenje saradnje dvije zemlje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Mila Đukanovića i ambasadorke Australije u Crnoj Gori Julije Fini.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon
  Kao zemlja koja baštini evropske demokratske vrijednosti, Australija snažno podržava Crnu Goru i na njenom putu ka EU - poručila je ambasadorka Fini.

  Zajednički je ocijenjeno da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje dvije zemlje, prije svega na najvišem nivou.

  p

  Uspostavljanjem ugovorne baze između Crne Gore i Australije, biće stvorene pretpostavke za jačanje ekonomske saradnje i razmjenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine.

  Takođe, ocijenjeno je da će pozitivna iskustva saradnje sa poslovnim ljudima iz Australije koji rade na značajnim projektima u Crnoj Gori, biti snažan podsticaj za dalje interesovanje biznis zajednice iz te zemlje.

  p

  Autor: Printscreen

  Ambasadorka je tokom oproštajne posjete, čestitala Đukanoviću izbor na tu funkciju i prijem Crne Gore u NATO, što, prema njenim riječima,  predstavlja priznanje za ostvarenja crnogorske državne politike i podsticaj za jačanje saradnje dvije države, jer je i Australija važan partner Alijanse, posebno u tom regionu.

  On je zahvalio ambasadorki i generalnom guverneru Australije Piteru Kosgrou na čestitkama i ohrabrenju Crnoj Gori na putu integracija.