aktuelno
  ĐUKANOVIĆ proglasio članove Sudskog savjeta (FOTO+VIDEO)
  Politika

  ĐUKANOVIĆ proglasio članove Sudskog savjeta (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na osnovu člana 95 stav 1 tačka 10 Ustava Crne Gore i Amandmana VII stav 6 na Ustav Crne Gore, shodno Odluci Konferencije sudija od 1. juna, proglasio je četiri člana Sudskog savjeta koje bira Konferencija sudija.

  • icon
  • icon Autor: PinkM
  • icon
  • icon

  Izabrani članovi Sudskog savjeta iz reda sudija su: Rada Kovačević, sutkinja Vrhovnog suda Crne Gore, Ana Perović-Vojinović, sutkinja Upravnog suda Crne Gore, Verica Sekulić, sutkinja Višeg suda u Podgorici i Dragan Babović, sudija Osnovnog suda u Podgorici, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

  Za privremenog predsjednika Sudskog savjeta jednoglasno je izabran Mladen Vukčević iz reda članova uglednih pravnika kojima je produžen mandat.

  f

  Autor: Printscreen

  Vukčević je i do sada obavljao tu funkciju a za njegovog zamjenika izabran je Dobrica Šljivančanin.

  jh

  Autor: Printscreen

  Vukčević je nakon današnje konstitutivne sjednice  apelovao na Skupštinu da tokom ovog zasijedanja postigne dogovor u vezi sa izborom četiri člana iz reda uglednih pravnika.

  ž

  Autor: Printscreen

  Koristim priliku da preporučim Skupštini Crne Gore da u što kraćem roku izabere četiri člana Sudskog savjeta iz redova uglednih pravnika. Ja vjerujem da taj period treba da se mjeri danima, a ne mjesecima. Vjerujem da će to biti do kraja ovog skupštinskog zasijedanja, uvjeren da među 14 predloženih kandidata ima ne samo četiri, već više koji zavređuju da budu članovi - istakao je on.