aktuelno
  ĐUKANOVIĆ U ČESTITKI TRAMPU: Strateško partnerstvo ojačano članstvom CG u NATO
  Politika

  ĐUKANOVIĆ U ČESTITKI TRAMPU: Strateško partnerstvo ojačano članstvom CG u NATO

  • icon
  • icon

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsjedniku SAD Donaldu Trampu i američkom narodu najsrdačnije čestitke povodom 4. Jula - Dana nezavisnosti.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Uz podsjećanje da su osnovne vrijednosti sadržane u Deklaraciji o nezavisnosti trajna inspiracija za sav slobodni, progresivni svijet, Đukanović je izrazio zadovoljstvo što Crna Gora, utemeljena na slobodarstvu i antifašizmu, gradi čvrste partnerske odnose sa jednom velikom Amerikom, osavremenjavajući tradicionalno prijateljstvo kroz saradnju na svim nivoima u obostranom interesu.

  Milo Đukanović

  Autor: PinkM

  Crna Gora, kako je naveo, izuzetno cijeni kontinuiranu podršku SAD njenom demokratskom razvoju i evroatlantskom i evropskom putu.

  donald tramp

  Autor: Beta/AP

  Naše strateško partnerstvo dodatno je osnaženo novom dimenzijom saradnje u okviru NATO Alijanse, u zajedničkim naporima svih progresivnih snaga za doprinos globalnom miru i kolektivnoj bezbijednosti. Mi pritom ne zaboravljamo da je podrška Vašingtona bila od presudnog značaja za ostvarenje našeg evroatlantskog cilja. Dalja podrška SAD-a regionu Zapadnog Balkana od nemjerljivog je značaja za njegovu stabilnost i prosperitet kroz proces integracija , ekonomski i demokratski napredak, u interesu jačanja bezbjednosti na cijelom evropskom kontinentu. U tim nastojanjima, na Crnu Goru možete uvijek računati kao na pouzdanog partnera i promotera zajedničkih vrijednosti demokratskog svijeta. To je i platforma za unapređenje naše saradnje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu. Uz iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti izražavam i najbolje želje za uspjeh i dalji sveukupni prosperitet Sjedinjenih Američkih Država, na dobro Vašeg naroda i cijelog čovječanstva - navodi se u čestitki.