aktuelno
  PINK M SAZNAJE: Dogovorena koalicija u Baru (FOTO)
  Politika

  PINK M SAZNAJE: Dogovorena koalicija u Baru (FOTO)

  • icon
  • icon

  Postignut je dogovor o koalicionom sporazumu i formiranju vlasti u Baru, a detalji će biti saopšteni sjutra na konferenciji za medije u 11:30h u prostorijama OO DPS, saznaje Pink M. Kako je naša televizija već objavila, pozicije predsjednika i jednog potpredsjednika Opštine pripašće Demokratskoj partiji socijalista, čelnik Skupštine i sekretar biće iz redova Socijaldemokrta, a drugi potpredsjednik Opštine i menadžer grada iz grupe Biram Bar. Za ponedjeljak je planirana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj ce biti izabran prvi čovjek Skupštine. A sjednica podgoričkog parlamenta na kojoj će biti verifikovani mandati i izabran predsjednik SO biće održana sjutra.

  • icon
  • icon Autor: Bar.info
  • icon
  • icon

  Podsjećamo, Demokratska partija socijalista deklasirala je opozicionare na lokalnim izborima 27. maja. Ostvarila je apsolutne pobjede u većini opština. Tako je više nego ubjedljivo, politički potukla Bečićeve, Abazovićeve, Krivokapićeve i sve druge opozicionare u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Pljevljima, Golubovcima, Šavniku, na Žabljaku.

  opozicija

  Opozicija potučena u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Pljevljima, Golubovcima, Šavniku, na Žabljaku

  DPS je u Podgorici dobio 32 od 61-og mandata – osvojivši tako apsolutnu vlast. Za njima slijede Demokrate i Ura koji su doživjeli sveukupni fijasko u Glavnom gradu sa svega 17 mandata.

  mandati podgorica

  DPS je u Podgorici osvojio apsolutnu vlast

  Demokratski front u Skupštini Podgorice će imati samo osam odborničkih mjesta, a Socijaldemokrate tri. Krivokapićev SDP doživio je jedan od najubjedljvijih poraza, jer ni pored udruživanja sa Demosom nijesu uspjeli da pređu cenzus. U Glavnom gradu za SDP i Demos - nula mandata.

  sdp draginja vuksanović ranko krivokapić raško konjević

  Krivokapićev SDP doživio je jedan od najubjedljvijih poraza

  Ovako ubjedljive Pobjede DPS-a u Podgorici, kao i gradskoj opštini Golubovci očekivane su.

  Ove pobjede razumijemo prije svega kao priliku da napravimo jednu ozbiljniju rekonstrukciju menadžmenta u lokalnim upravama. Mislimo da smo imali veoma dobar kvalitet politike na državnom nivou, da na svakom mjestu nijesmo imali jednako tako dobar kvalitet na lokalnim nivoima i ovo sada shvatamo kao izuzetnu priliku da napravimo ozbiljnu rekonstrukciju i da ovu mladu generaciju uvedemo u izvršnu vlast lokalnog menadžmenta - kazao je lider najjače partije Milo Đukanović 28. maja ove godine.
  Milo Đukanović

  Autor: PinkM

  Visoki funkcioneri DPS-a takođe su obećali opsežan rad kako bi se oduzili građanima koji su im povjerili apsolutnu vlast.

  ivan vuković

  Vuković je poručio da ovakav izborni rezultat nije zabilježen ranije, Autor: Printscreen

  DPS i koalicioni partneri nikada nisu imali ovakav izborni rezultat u Podgorici. To je činjenica koja svakako raduje sve nas, ali i koja dodatno obavezuje. Sada je na nama da poklonjeno povjerenje opravdamo - istakao je Ivan Vuković 1. juna.

  Slavoljub Stijepović podsjetio je i na rezultate koji su doveli do pobjede 27.maja.

  Slavoljub Stijepovic

  Autor: PinkM

  Ovaj rezultat nije slučajan, došao je kao rezultat dobrog rada lokalne uprave u prethodnom periodu Mi smo bili posvećeni građanima, njihov istinski servis - poručio je 28.  maja gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

  Opširnije o ovoj temi u našem Centralnom dnevniku u 18 sati.