aktuelno
  MARKOVIĆ - POŠA: Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije u EU
  Politika

  MARKOVIĆ - POŠA: Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije u EU

  • icon
  • icon

  Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske Kristijana Pošu. Zahvalivši se ambasadoru Poši na izvanrednom angažmanu premijer je konstatovao da je snažna i kontinuirana podrška Mađarske Crnoj Gori u toku našeg učlanjenja u NATO kao i u procesu naše evropske integracije u značajnoj mjeri i rezultat angažmana Ambasadora.

  • icon
  • icon Gov.me
  • icon
  • icon
  Vaš angažman je bio znatno više od protokolarnog i diplomatskog. Bili ste više od ambasadora. Mi to cijenimo i zato Vas vidimo kao prijatelja Crne Gore“, rekao je Marković.

  Poša se zahvalio predsjedniku Vlade na povjerenju koje je Crna Gora ukazala Mađarskoj među ostalim i kao kontakt zemlji tokom naše integracije u NATO.

  Zato mi taj vaš uspjeh vidimo kao zajednički poduhvat. Kao što smo htjeli da vas što prije vidimo u NATO-u tako Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije i u Evropskoj uniji”, rekao je ambasador.

  Na sastanku je konstatovano da su Mađarska i Crna Gora tokom petogodišnjeg mandata ambasadora Poše značajno unaprijedile odnose što će biti krunisano predstojećom zvaničnom posjetom premijera Viktora Orbana Crnoj Gori.

  Marković i ambasador konstatovali su da je Crna Gora danas daleko naprednija država nego što je to bila prije pet godina kao i da naša zemlja predstavlja odličan prostor za mađarske investitore.

  Treba samo otvoriti oči i vidjeti tu veliku razliku na bolje“, rekao je ambasador.

  Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim razvojnim projektima, posebno u sjevernom regionu, koji će biti tema zvaničnih razgovora premijera Markovića i Orbana.