aktuelno
  U SUSRET KONSTITUTIVNOJ SJEDNICI SO PODGORICA: I igri i Vuković i Stijepović za gradonačelnika? (FOTO+VIDEO)
  Politika

  U SUSRET KONSTITUTIVNOJ SJEDNICI SO PODGORICA: I igri i Vuković i Stijepović za gradonačelnika? (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  U susret konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta u Podgorici koja je zakazana za sjutra u Centralnom dnevniku imamo osvrt na rezultate i postizbornu kombinatoriku. DPS je u Podgorici osvojio apsolutnu vlast i ubjedljivo porazio političku konkurenciju. Pojedine opozicione stranke suočavaju se sa nestajanjem sa politicke scene, jer, u Podgorici koja je maltene trećina biračkog tijela u Crnoj Gori, nijesu uspjeli ni da pređu cenzus.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Podsjećamo, Demokratska partija socijalista deklasirala je opozicionare na lokalnim izborima 27. maja. Ostvarila je apsolutne pobjede u većini opština. Tako je više nego ubjedljivo, politički potukla Bečićeve, Abazovićeve, Krivokapićeve i sve druge opozicionare u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Pljevljima, Golubovcima, Šavniku, na Žabljaku.

  opozicija

  Opozicija potučena u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Pljevljima, Golubovcima, Šavniku, na Žabljaku

  DPS je u Podgorici dobio 32 od 61-og mandata – osvojivši tako apsolutnu vlast. Za njima slijede Demokrate i Ura koji su doživjeli sveukupni fijasko u Glavnom gradu sa svega 17 mandata.

  mandati podgorica

  DPS je u Podgorici osvojio apsolutnu vlast

  Demokratski front u Skupštini Podgorice će imati samo osam odborničkih mjesta, a Socijaldemokrate tri. Krivokapićev SDP doživio je jedan od najubjedljvijih poraza, jer ni pored udruživanja sa Demosom nijesu uspjeli da pređu cenzus. U Glavnom gradu za SDP i Demos - nula mandata.

  sdp draginja vuksanović ranko krivokapić raško konjević

  Krivokapićev SDP doživio je jedan od najubjedljvijih poraza

  Ovako ubjedljive Pobjede DPS-a u Podgorici, kao i gradskoj opštini Golubovci očekivane su.

  Ove pobjede razumijemo prije svega kao priliku da napravimo jednu ozbiljniju rekonstrukciju menadžmenta u lokalnim upravama. Mislimo da smo imali veoma dobar kvalitet politike na državnom nivou, da na svakom mjestu nijesmo imali jednako tako dobar kvalitet na lokalnim nivoima i ovo sada shvatamo kao izuzetnu priliku da napravimo ozbiljnu rekonstrukciju i da ovu mladu generaciju uvedemo u izvršnu vlast lokalnog menadžmenta - kazao je lider najjače partije Milo Đukanović 28. maja ove godine.
  Milo Đukanović

  Autor: PinkM

  Visoki funkcioneri DPS-a takođe su obećali opsežan rad kako bi se oduzili građanima koji su im povjerili apsolutnu vlast.

  ivan vuković

  Vuković je poručio da ovakav izborni rezultat nije zabilježen ranije, Autor: Printscreen

  DPS i koalicioni partneri nikada nisu imali ovakav izborni rezultat u Podgorici. To je činjenica koja svakako raduje sve nas, ali i koja dodatno obavezuje. Sada je na nama da poklonjeno povjerenje opravdamo - istakao je Ivan Vuković 1. juna.

  Slavoljub Stijepović podsjetio je i na rezultate koji su doveli do pobjede 27.maja.

  Slavoljub Stijepovic

  Autor: PinkM

  Ovaj rezultat nije slučajan, došao je kao rezultat dobrog rada lokalne uprave u prethodnom periodu Mi smo bili posvećeni građanima, njihov istinski servis - poručio je 28.  maja gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

  Podgorica je DPS-u, čini se, najvažnija pobjeda. Jer su imali nasuprot opoziciju u više kolona, ali i proopozicione medije.

  Od građana Demokrate Alekse Bečića dobile su odmjer, izgubili su u svim opštinama, i to ubjedljivo. Nije im pomoglo ni spinovanje ni navijanje od tabloida Vijesti i Dan.

   

  perović i ivanović

  Opoziciji nije pomoglo ni spinovanje tabloida Vijesti, Autor: Arhiva

  dan novine

  Autor: Printscreen

  Na svim nivoima poražen je i DF - rezultat od svega osam mandata u Podgorici, pokazuje neumitan pad ovog saveza čijim će šefovima Andriji Mandiću i Milanu Knežević sudi za jedno od najtežih krivičnih djela protiv države, pokušaj terorizma.

   

   Sinđelić je kazao da mu je "Edi vrlo jasno rekao da se radilo o grupaciji Demokratski front"

  Demokratski front poražen je na svim nivoima, Autor: Pinkm.me

  Na sjutrašnjoj sjendici Skupštine Opštine Podgorica biće verifikovani mandati odbornicima. Po pravilu, sjednicom će predsjedavati najstariji odbornik, a trebalo bi da bude naimenovan i predsjednik lokalnog parlamenta.

  Glavni grad podgorica opstina

  Na sjendici Skupštine Opštine Podgorica biće verifikovani mandati odbornicima, Autor: PinkM

  Kako je iz najviših organa partije ranije saopšteno Pink M-u vlast u Glavnom gradu će uz DPS koji ima apsolutnu vecinu, činiti i tradicionalni koalicioni partneri najjače partije.

  Za prvog čovjeka Podgorice u igri su prema informacijama Pink M-a Ivan Vuković i Slavoljub Stijepović. Takođe prema našim saznanjima Predsjednistvo DPS-a upravo će na jednoj od narednih sjednica razmatrati personalna rješenja.

  POSTIGNUT DOGOVOR O FORMIRANJU VLASTI U BARU

  Postignut je dogovor o koalicionom sporazumu i formiranju vlasti u Baru, a detalji će biti saopšteni sjutra na konferenciji za medije u 11:30h u prostorijama OO DPS, saznaje Pink M.

  Kako je naša televizija već objavila, pozicije predsjednika i jednog potpredsjednika Opštine pripašće Demokratskoj partiji socijalista, čelnik Skupštine i sekretar biće iz redova Socijaldemokrta, a drugi potpredsjednik Opštine i menadžer grada iz grupe Biram Bar. Za ponedjeljak je planirana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj ce biti izabran prvi čovjek Skupštine.

  Povezane vijesti:

  http://pinkm.me/vijesti/53084/zavr%C5%A1na-faza-pregovora-uskoro-poznata-imena-predsjednika-op%C5%A1tina-(foto+video)g

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/politika/44081/apsolutna-dominacija-dps-a-opozicija-na-koljenima-sdp-nestaje-sa-politicke-scene,-fijasko-becica-i-abazovica-fotovideopobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/vijesti/34495/%C4%91ukanovi%C4%87-pobjeda-ubjedljiva-i-nadmo%C4%87na-(video+foto)dps pobjeda

  Autor: Prt ScR

   

  http://pinkm.me/politika/34323/ubjedljiva-pobjeda-milo-dukanovic-je-novi-predsjednik-crne-gore-fotovideomilo

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/44307/ubjedljiva-pobjeda-pobjednicke-koalicije-milo-dukanovic-u-bijelom-polju-fotovideo pobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/44306/apsolutna-pobjeda-dps-a-u-savniku,-golubovcima-i-na-zabljaku,-ubjedljiva-pobjeda-u-bppobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/49788/markovic-u-bp-ubjedljiva-pobjeda-rezultat-jasne-razvojne-politikemarkovic bp

  Autor: Prt ScR