aktuelno
  IZVRŠNI I OPŠTINSKI ODBOR Bar dali saglasnost na Koalicioni sporazum
  Politika

  IZVRŠNI I OPŠTINSKI ODBOR Bar dali saglasnost na Koalicioni sporazum

  • icon
  • icon

  Koalicioni sporazum, koji je prethodnih dana uz koordinaciju člana Predsjedništva DPS-a, Branimira Gvozdenovića i predsjednice OO DPS Bar Branke Nikezić, pripremao pregovarački tim, dobio je večeras punu saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Bar, saopšteno je iz te stranke.

  • icon
  • icon DPS
  • icon
  • icon

   

  Time su stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje Predsjedništvo DPS-a. Sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Grupa građana ''Biram Bar'' i Bošnjačka stranka. Ovako formiranom većinom, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima države.

  Sporazum je, takođe, rezultat odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju Bara, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom. Osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biće dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara - navodi se u saopštenju.

  Sporazum je, kako dodaju, veoma ambiciozan, ali i realan, imajući u vidu program i viziju Demokratske partije socijalista, a posebno kadrovske kapacitete sa kojima raspolaže naša partija.

  Jedan od ključnih zadataka definisanih Sporazumom je pozicioniranje Bara kao najkonkurentnije jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori. Osim toga, ciljevi sporazuma u potpunosti odgovaraju programima na osnovu kojih su politički subjekti i grupe građana – konstituenti sporazuma, osvojili ubjedljivu većinu na Lokalnim izborima u maju tekuće godine, čime smo dobili puno povjerenje građana Bara da razvijamo grad u narednom periodu.

  Vjerujemo da će, s obzirom na kvalitet i ubjedljivost naših programa i Sporazuma i malobrojni opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Bar podržavati naše projekte i aktivnosti, jer su oni isključivo u interesu svih građana Bara.

  Zahvaljujemo koalicionim partnerima na veoma korektnom i profesionalnom odnosu u procesu pregovora, i pozivamo sve da već od sjutra preuzmemo punu odgovornost i odmah krenemo sa radom - za dobro građana Bara - zaključeno je u saopštenju.