aktuelno
  KONSTITUTIVNA SJEDNICA SO PODGORICA: Suhih predsjednik Skupštine (FOTO+VIDEO)
  Politika

  KONSTITUTIVNA SJEDNICA SO PODGORICA: Suhih predsjednik Skupštine (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta u Podgorici održana je danas . Sjednici je prisustvovalo 52 odbornika kojima se potvrdio mandat.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Đorđe Suhih novi je predsjednik Skupštine opštine Podgorica. Njega je podržalo 36 odbornika.

  Ne mogu reći da mi nije drago da mi ne prija. Čestitam svim odbornicima čiji je mandat verifikovan. Nadam se da ćemo fino sarađivati naredne četiri godine. Potrebno je obrazovati klubove odbornika. Za 15 dana biće izabrni klubovi odbornika u Skupstini GG, a za mjesec znaće se ko je gradonačelnik - kazao je Suhih.

  U nastavku pročitajte kako je protekla Skupština.

  12:40

  Dio opozicije, Demokrate Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića nastavili su sa praksom bojkota institucija i u znak, kako su naveli, protestam napustili su sjednicu.

  Podsjetimo, ove dvije partije deklasirane su na posljednjim lokalnim izborima od strane Demokratske partije socijalista, koja je osvojila apsolutnu vlast.

  12:37

  Predlog da se za predsjednika skupštine izabere Đorđe Suhih.

  jk

  Autor: PinkM

  Odbornik Boris Mugoša istakao je da svi odlično znaju ko je Đorđije Suhih, sa integritetom koji je gradio kao ljekar.

  Dr Đorđije Suhih je prije tri decenije počeo da radi kao ljekar. Ja sam siguran da će Suhih i u narednom periodu doprinositi efikasnosti rada ove institucije, sa ciljem da se donose odluke koje će doprinijeti da Podgorica bude bolja za život naših građana - istakao je on.

  DPS je u Podgorici osvojio apsolutnu vlast i ubjedljivo porazio političku konkurenciju. Pojedine opozicione stranke suočavaju se sa nestajanjem sa politicke scene, jer, u Podgorici koja je maltene trećina biračkog tijela u Crnoj Gori, nijesu uspjeli ni da pređu cenzus.

  Podsjećamo, Demokratska partija socijalista deklasirala je opozicionare na lokalnim izborima 27. maja. Ostvarila je apsolutne pobjede u većini opština. Tako je više nego ubjedljivo, politički potukla Bečićeve, Abazovićeve, Krivokapićeve i sve druge opozicionare u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Pljevljima, Golubovcima, Šavniku, na Žabljaku.

  opozicija

  Opozicija potučena u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Pljevljima, Golubovcima, Šavniku, na Žabljaku

  DPS je u Podgorici dobio 32 od 61-og mandata – osvojivši tako apsolutnu vlast. Za njima slijede Demokrate i Ura koji su doživjeli sveukupni fijasko u Glavnom gradu sa svega 17 mandata.

  mandati podgorica

  DPS je u Podgorici osvojio apsolutnu vlast

  Demokratski front u Skupštini Podgorice će imati samo osam odborničkih mjesta, a Socijaldemokrate tri. Krivokapićev SDP doživio je jedan od najubjedljvijih poraza, jer ni pored udruživanja sa Demosom nijesu uspjeli da pređu cenzus. U Glavnom gradu za SDP i Demos - nula mandata.

  sdp draginja vuksanović ranko krivokapić raško konjević

  Krivokapićev SDP doživio je jedan od najubjedljvijih poraza

  Ovako ubjedljive Pobjede DPS-a u Podgorici, kao i gradskoj opštini Golubovci očekivane su.

  Ove pobjede razumijemo prije svega kao priliku da napravimo jednu ozbiljniju rekonstrukciju menadžmenta u lokalnim upravama. Mislimo da smo imali veoma dobar kvalitet politike na državnom nivou, da na svakom mjestu nijesmo imali jednako tako dobar kvalitet na lokalnim nivoima i ovo sada shvatamo kao izuzetnu priliku da napravimo ozbiljnu rekonstrukciju i da ovu mladu generaciju uvedemo u izvršnu vlast lokalnog menadžmenta - kazao je lider najjače partije Milo Đukanović 28. maja ove godine.
  Milo Đukanović

  Autor: PinkM

  Visoki funkcioneri DPS-a takođe su obećali opsežan rad kako bi se oduzili građanima koji su im povjerili apsolutnu vlast.

  ivan vuković

  Vuković je poručio da ovakav izborni rezultat nije zabilježen ranije, Autor: Printscreen

  DPS i koalicioni partneri nikada nisu imali ovakav izborni rezultat u Podgorici. To je činjenica koja svakako raduje sve nas, ali i koja dodatno obavezuje. Sada je na nama da poklonjeno povjerenje opravdamo - istakao je Ivan Vuković 1. juna.

  Slavoljub Stijepović podsjetio je i na rezultate koji su doveli do pobjede 27.maja.

  Slavoljub Stijepovic

  Autor: PinkM

  Ovaj rezultat nije slučajan, došao je kao rezultat dobrog rada lokalne uprave u prethodnom periodu Mi smo bili posvećeni građanima, njihov istinski servis - poručio je 28. maja gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

  Podgorica je DPS-u, čini se, najvažnija pobjeda. Jer su imali nasuprot opoziciju u više kolona, ali i proopozicione medije.

  Od građana Demokrate Alekse Bečića dobile su odmjer, izgubili su u svim opštinama, i to ubjedljivo. Nije im pomoglo ni spinovanje ni navijanje od tabloida Vijesti i Dan.

  perović i ivanović

  Opoziciji nije pomoglo ni spinovanje tabloida Vijesti, Autor: Arhiva

  dan novine

  Autor: Printscreen

  Na svim nivoima poražen je i DF - rezultat od svega osam mandata u Podgorici, pokazuje neumitan pad ovog saveza čijim će šefovima Andriji Mandiću i Milanu Knežević sudi za jedno od najtežih krivičnih djela protiv države, pokušaj terorizma.

   Sinđelić je kazao da mu je "Edi vrlo jasno rekao da se radilo o grupaciji Demokratski front"

  Demokratski front poražen je na svim nivoima, Autor: Pinkm.me

  Na današnjoj sjendici Skupštine Opštine Podgorica biće verifikovani mandati odbornicima. Po pravilu, sjednicom će predsjedavati najstariji odbornik, a trebalo bi da bude naimenovan i predsjednik lokalnog parlamenta.

  Glavni grad podgorica opstina

  Na sjendici Skupštine Opštine Podgorica biće verifikovani mandati odbornicima, Autor: PinkM

  Kako je iz najviših organa partije ranije saopšteno Pink M-u vlast u Glavnom gradu će uz DPS koji ima apsolutnu većinu, činiti i tradicionalni koalicioni partneri najjače partije.

  Za prvog čovjeka Podgorice u igri su prema informacijama Pink M-a Ivan Vuković i Slavoljub Stijepović. Takođe, prema našim saznanjima, Predsjedništvo DPS-a upravo će na jednoj od narednih sjednica razmatrati personalna rješenja.

  POSTIGNUT DOGOVOR O FORMIRANJU VLASTI U BARU

  Postignut je dogovor o koalicionom sporazumu i formiranju vlasti u Baru, a detalji će biti saopšteni danas na konferenciji za medije u 11:30h u prostorijama OO DPS, saznaje Pink M.

  Kako je naša televizija već objavila, pozicije predsjednika i jednog potpredsjednika Opštine pripašće Demokratskoj partiji socijalista, čelnik Skupštine i sekretar biće iz redova Socijaldemokrta, a drugi potpredsjednik Opštine i menadžer grada iz grupe Biram Bar. Za ponedjeljak je planirana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj ce biti izabran prvi čovjek Skupštine.

  Povezane vijesti:

  http://pinkm.me/vijesti/53084/zavr%C5%A1na-faza-pregovora-uskoro-poznata-imena-predsjednika-op%C5%A1tina-(foto+video)g

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/politika/44081/apsolutna-dominacija-dps-a-opozicija-na-koljenima-sdp-nestaje-sa-politicke-scene,-fijasko-becica-i-abazovica-fotovideopobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/vijesti/34495/%C4%91ukanovi%C4%87-pobjeda-ubjedljiva-i-nadmo%C4%87na-(video+foto)dps pobjeda

  Autor: Prt ScR

   

  http://pinkm.me/politika/34323/ubjedljiva-pobjeda-milo-dukanovic-je-novi-predsjednik-crne-gore-fotovideomilo

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/44307/ubjedljiva-pobjeda-pobjednicke-koalicije-milo-dukanovic-u-bijelom-polju-fotovideo pobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/44306/apsolutna-pobjeda-dps-a-u-savniku,-golubovcima-i-na-zabljaku,-ubjedljiva-pobjeda-u-bppobjeda dps

  Autor: Prt ScR

  http://pinkm.me/politika/49788/markovic-u-bp-ubjedljiva-pobjeda-rezultat-jasne-razvojne-politikemarkovic bp

  Autor: Prt ScR