aktuelno
  BAR: Potpisan koalicioni sporazum nakon jednomjesečnih pregovora (VIDEO+FOTO)
  Politika

  BAR: Potpisan koalicioni sporazum nakon jednomjesečnih pregovora (VIDEO+FOTO)

  • icon
  • icon

  Funkcioneri Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Grupe Biram Bar potpisali su koalicioni sporazum nakon jednomjesečnih pregovora. Kako je istaknuto, u korektnoj, konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi došlo je do podjele vlasti, a na konstitutivnoj sjednici 9og jula biće verifikovani mandati odbornicima i izabran predsjednik barske Skupštine.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

  Branka Nikezić, predsjednica Opštinskog odbora DPS-a iz Bara, kazala je da je ovo pravi put koji garantuje prosperitet Bara.

  Tu nema nikakve dileme da je ovo pravi put kako bi prosperitet Bara bio zagarntovan i kako bi, kako smo predvidjeli to, ne samo mi nego i sve partije u svojim izbornim programima, što sadrži i ovaj koalicioni sporazum, dakle to su izvodi iz naših izbornih programa i to je ono za šta ćemo se zalagati - kazala je ona.
  bar sjednica

  Autor: PinkM/PrtScr

  branka nikezić

  Nikezić: Ovo je pravi put koji garantuje prosperitet Bara, Autor: PinkM/PrtScr

  Predsjednik opštinskog odbora SD-a Mićo Orlandić kazao je  da je napravljen dobar posao za građane Bara.

  Smatramo da smo danas napravili jedan jako dobar posao za građane Bara. Držim da smo potpisivanjem ovog sporazuma i onim što smo zapisali u njemu napravili dobru osnovu za budući razvoj grada -  poručio je.mićo orlandić

  Orlandić: Danas napravili jedan jako dobar posao za građane Bara,  Autor: PinkM/PrtScr

  Personalna rješenja još nijesu poznata, ali je precizirano da prema koalicionom sporazumu pozicije gradonacčelnika i jednog potpredsjednika Opštine pripašće DPS-u, čelnik Skupštine i sekretar biće iz redova SD-a, a drugi potpredsjednik Opštine i menadžer grada iz grupe Biram Bar.

  Želim da u narednom periodu građani Bara dobiju ono ta šta su glasali, a nadam se da će ova koalicija ispuniti predizborna obećanja - kazao je Radomir Novaković iz Grupe građana ,,Biram Bar“
  radomir novaković

  Novaković: Nadam se da će ova koalicija ispuniti predizborna obećanja , Autor: PinkM/PrtScr

  Iz Bošnjačke stranke su poručili da je sporazum odraz demokratskog kapaciteta svih potpisnika i spremnosti nošenja tereta odgovornosti u upravljanju opštinom.

  grafika bar

  Autor: Ilustracija

  Najviše glasova u Baru 27 maja je osvojio DPS – 15 mandata, Socijaldemokrate 7, grupa Biram Bar 5 mandata, URA i Demokrate samo 4 mandata, krivokapicev SDP dozivio je fijasko sa svega 2 mandata, kao i DF i SNP. Bošnjačka stranka i Prava CG po mandat.

  http://pinkm.me/politika/53394/pink-m-saznaje-dogovorena-koalicija-u-baru-fotokoalicija bar

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/politika/53502/izvrsni-i-opstinski-odbor-bar-dali-saglasnost-na-koalicioni-sporazumbar odbor

  Autor: PinkM/PrtScr