aktuelno
  ORLANDIĆ novi predsjednik SO Bar (FOTO+VIDEO)
  Politika

  ORLANDIĆ novi predsjednik SO Bar (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  A u nastavku konstitutivne sjednice Skupštine opštine Bar, za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Mićo Orlandić, predsjednik barskog odbora SD i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore. Za njegov izbor bilo je svih 28 odbornika vladajuće većine.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Novi predsjednik Skupštine Opštine Bar je Mićo Orlandić iz Socijaldemokrata. On je izabran glasovima svih 28 odbornika vladajuće koalicije (DPS, SD, „Biram Bar“ i BS) koji su ga i predložili svojim potpisima za tu funkciju. Odbornici opozicije, njih devet, nisu učestvovali u glasanju.

  Zaista mi je čast da na kraju svog radnog vijeka predsjedavam ovim domom i vjerujte da ću se truditi zajedno sa vama da ovdje donosimo jako dobre i kvalitetne odluke vezano za razvoj našeg grada, za razvoj naše opštine i za razvoj Crne Gore - poručio je Orlandić.

  Zahvaljujući odbornicima vladajuće koalicije na povjerenju, Orlandić je u prvom obraćanju sa skupštinske govornice izrazio nadu da će SO punim kapacitetom raditi na ubrzanom razvoju Bara.

  SO Bar

  Autor: Printscreen

  Želim reći da će svakom odborniku, svakom građaninu naše opštine, vrata predsjednika Skupštine biti otvorena. Uvjeren sam da će tako biti i sa vratima u izvršnoj vlasti i da ćemo svi zajedno svaki dan raditi za dobro naše opštine i naše CG - kazao je Orlandić.

  Prijedlog da Orlandić bude šef parlamenta obrazložio je odbornik DPS-a Dušan Raičević, podsjetivši, pored ostalog, da je lider barskih Socijaldemokrata obavljao niz odgovornih dužnosti od vremena vladavine komunista do današnjeg dana.

  Bar

  Autor: bar.me

  Podsjetimo, najviše glasova u Baru 27. maja osvojio je DPS – 15 mandata, Socijaldemokrate 7, grupa Biram Bar 5, URA i Demokrate samo 4 mandata, Krivokapićev SDP doživio je fijasko sa svega 2 mandata, kao i DF i SNP. Bošnjačka stranka i Prava CG osvojili su po mandat.