aktuelno
  DPS: Klimava kotorska vlast krši zakone
  Politika

  DPS: Klimava kotorska vlast krši zakone

  • icon
  • icon

  Kotorska koalicija uzmiče pred zajedničkim odlukama, ali i pred zakonima. Već je potpuno očigledno da se koalicija u Kotoru održava na aparatima, vještački i mukotrpno za sve, a najviše za građane Kotora, kazali su u OO DPS-a toga grada.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

   

  Nakon što su se jedni drugima otvoreno usprotivili prilikom izglasavanja predloga imena ulica, Skupština je ipak donijela odluku o tome, punih godinu dana nakon što je Komisija za imenovanje ulica završila svoj posao. Ali neažurnos i neozbiljnost u radu nije jedini problem. U aljkavosti i neznanju, privremena, klimava kotorska vlast je i ovaj posao odradila kršeći zakone.

  Table su postavljane na nepropisnim mjestima, na stubovima javne rasvjete i saobraćanjim znakovima. Nevjerovatno je da lokalna vlast prekšila lokalnu uredbu i Zakon o komunalnoj djelatnosti koji kaže da se komunalni objekti mogu koristiti samo za namjenu za koju su predviđeni, a ovaj slučaj pokazuje očigledno kršenje Zakona - navode u DPS-u.

  Podsjećaju da je prije nekoliko godina Komunalna policija redom skidala table i kažnjavala one koji ih postavljau na stubovima javne rasvjete na teritoriji naše opštine.

  P

  Pored ovog lošeg urađenog posla, Opština nije ni počela da radi na numeraciji stambenih objekata u ulicama koje do sada nisu imale naziv. Možda u ovih godinu i po dana nisu imali kada da izuče sve zakone ili im, kako su već dokazali, poštovanje zakona Crne Gore nije jača strana. Ili su jednostavno u panici od uzajamnih konflikata i previranja unutar koalicije, odradili posao tek da se kaže da je odrađen, baveći se onim što im je zapravo na prvom mjestu – sopstvenim interesima, vještačkim očuvanjem vlasti i kratkoročnim zadovoljenjima džepova. Ipak, iz ugla parlamentarne partije, ovim putem pozivamo nadležne organe da reaguju i izreknu kaznu za nepoštovanje državnih i lokalnih propisa, a klimavu opštinsku vlast da ove table postavi kako dolikuje gradu kao što je Kotor - zaključuju u DPS-u.