aktuelno
  BRAJOVIĆ U BERLINU: Potvrdili smo da pripadamo porodici naprednih zemalja (VIDEO+FOTO)
  Politika

  BRAJOVIĆ U BERLINU: Potvrdili smo da pripadamo porodici naprednih zemalja (VIDEO+FOTO)

  • icon
  • icon

  Prošlo je nešto više od godinu od kada je Crna Gora postala članica NATO-a čime smo potvrdili da pripadamo porodici naprednih zemalja, kao i da imamo kapacitet i sposobnost da sprovodimo zahtjevne reforme, kazao je predsjednik Ivan Brajović na zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a koje se održava u Berlinu. Brajović je posjetio i da su na nedavno održanim predsjedničkim i lokalnim izborima ubjedljivu pobjedu odnijele snage koje se zalažu za građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru.

  • icon
  • icon PinkM
  • icon
  • icon

  Pravac koji je naša zemlja trasirala u proteklih 12 godina zasniva se na vrijednostima solidarnosti, dijaloga i poštovanja različitosti koje čine najveće bogatstvo građanske i multietničke Crne Gore, kazao je predsjednik Parlamenta Ivan Brajović tokom izlaganja na zasijedanju parlamentarne skupstine OEBS-a koje se održava u Berlinu.

  Prošlo je nešto više od godinu dana od kada smo postali 29. članica NATO i tako ispunili prvi strateški vanjsko-politički cilj. Time smo potvrdili da pripadamo porodici naprednih zemalja, kao i da imamo kapacitet i sposobnost da sprovodimo zahtjevne reforme i na taj način unaprjeđujemo sveukupni društveni ambijent - kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

  Brajović podsjeća da su na nedavno održanim predsjedničkim i lokalnim izborima ubjedljivu pobjedu odnijele snage koje se zalažu za građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru.

  Većinski podržani od naših građana, u narednom periodu još snažnije ćemo se usmjeriti na realizaciju projekata i politika koji treba da doprinesu dinamičnijem ekonomskom razvoju Crne Gore - kazao je Brajović.
  šojble

  Autor: PinkM

  Po završetku izbora, kaže prvi čovjek Parlamenta , još jedan dio opozicionih poslanika je prekinuo bojkot te da sada redovno učestvuje u radu Parlamenta.

  Ohrabruje činjenica da konačno svi akteri političke scene postaju svjesni svoje odgovornosti prema biračima, kao i da se dijalog vraća tamo gdje mu je i jedino mjesto - u Skupštinu. Upravo su parlamenti institucije u kojima treba da se razmatraju, debatuju i rješavaju sva pitanja od krucijalnog značaja za državu - rekao je on.

  Brajoviće se u Berlinu sastao i sa predsjednikom Bundestaga Volgangom Šojbleom. Bilo je riječi o jačanju bilateralne saradnje s akcentom na ulozi parlamenata u diplomatskim i ekonomskim odnosima Njemačke i Crne Gore.

  Bila je to dobra prilika da nastavimo bilateralne odnose izmedju naša dva parlamenta. Imali smo intenzivan razgovor ne samo o situaciji u našim zemljama, već naročito o pitanjima koja se postavljaju na putu članstva Crne Gore u EU. Zahvalan sam na ovoj prilici i mislim da je ovo bio dobar razgovor - rekao je Šojble.
  šojble

  Autor: PinkM

  Brajović je podsjetio na dostignuća Crne Gore od njegovog prvog susreta sa predsjednikom Šojbleom prije devet godina, kada su obojica bili ministri unutrašnjih poslova u svojim državama. Predsjednik Skupštine je istakao da će naša zemlja još intenzivnije nastaviti sa reformskim procesima nakon završenog izbornog ciklusa.