aktuelno
  NASTAVAK OSIPANJA ABAZOVIĆEVE URE: NAPUSTIO IH I RUDOVIĆ (VIDEO)
  Politika

  NASTAVAK OSIPANJA ABAZOVIĆEVE URE: NAPUSTIO IH I RUDOVIĆ (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Nastavlja se osipanje Abazovićevog Građanskog pokreta Ura. Potpredsjednik Neđeljko Rudović je podnio ostavku na sve funkcije i ponudio da vrati mandat u Skupštini zbog nesaglasja sa politikom koju vodi trenutno rukovodstvo na čelu sa Dritanom Abazovićem, potvrđeno je Pink M-u.

  • icon
  • icon Autor: Fos
  • icon
  • icon

  Rudović je ostavku podnio zbog, kako je potvrđeno Pink M-u, evidentnih dubokih razlika u odnosu na veći dio rukovodstva Građanskog pokreta URA u vezi sa strateškim pravcem djelovanja stranke.

  I ranije je kritikovao dalje neosnovano bojkotovanje skupštine od strane Ure i Demokrata. Mišljenja je da dešavanja u opoziciji opozicioni blok ne čine jačim, a da je DPS jasno stabilniji nakon izbornih procesa.

  Rudović kaže da je aktuelna politika dovela do teškog poraza na predsjedničkim, pa još težeg na lokalnim izborima jer se samo pojačavao utisak o neslozi i neodgovornosti opozicije prema ljudima koji su od nje očekivali elementarnu zrelost i koji nemaju vremena za intrige i obračune unutar građanskog bloka, kao okvira za okupljanje progresivnog dijela opozicije.

  Podsjetimo, osipanje URA-e i odlazak njenih članova počelo je i ranije. To je među prvima učinio član opštinskog odbora URA-e Bijelo Polje Vehbo Čoković. Tada je pozvao sve glasače i one koji su dali podršku tom Građanskom pokretu da slijede njegov primjer i napuste URU. Njegov primjer slijedio je i član Predrag Adamović. Nakon Bijelog Polja, Građanski pokret URA počeo je da se rasipa i u Baru. Bivša odbornica GP URA iz Bara i potpredsjednica Foruma žena URA –e Nada Marstijepović odlučila je da, takođe zbog nesaglasja sa Dritanom Abazovićem, napusti partiju.

  Povezane vijesti:

  http://pinkm.me/politika/38017/cokovic-napustio-ura-u-lista-za-izbore-u-bp-nije-kadra-da-vodi-ni-svoju-porodicu,-a-kamoli-da-radi-u-interesu-gradana

  čoković napustio uru

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/politika/38398/nakon-bijelog-polja-ura-se-rasipa-i-u-baru-marstijepovic-napustila-partijumarstijepović

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/politika/52912/abazovic-ne-da-rudovicu-da-se-vrati-u-parlamentabazovic i rudovic

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/politika/40111/ura-nastavlja-da-se-osipa-adamovic-napustio-strankuura adamović

  Autor: PinkM/PrtScr