aktuelno
  SKRIVENI DRAGULJ koji ne smije da vam promakne
  Putovanja

  SKRIVENI DRAGULJ koji ne smije da vam promakne

  • icon
  • icon

  Svako ima svoju definiciju romantičnog i egzotičnog mesta. Za neke su to mjesta na kojima je najljepši zalazak sunca, za druge koliba u dolini ili odmor na rijeci. Međutim, postoje mjesta za koja će i oni koji vole rijeku i planinu, pa čak i oni koji više vole skijanje od ljetovanja reći da su očarani.

  • icon
  • icon Thinkstock
  • icon
  • icon

   To su ona mjesta koja hrane i grle dušu svojom ljepotom i energijom. Upravo se to dogodilo svima koji su posjetili grčko ostrvo Hrisi.

  foto: thinkstock

  foto: thinkstock

  Udaljeno je devet nautičkih milja od Jerapetre na Kritu, prava tačkica na karti dugačka tek sedam kilometara, a široka dva. Gotovo da ne postoji manje ostrvo u Grčkoj koje skladišti toliko prirodnih ljepota i egzotike. Pravo malo parče raja, koje od milošte nazivaju grčkim Havajima.

   

  Nekada su ga zvali Magareće ostrvo, a istina je da je pravi skriveni, ali i nebrušeni dijamant Grčke – egzotične plaže sa belim i zlatnim pijeskom, načičkane fragmentima rijetkih školjki koje ih u nekim djelovima boje u ružičasto, i kristalna tirkizna voda koja vam dozvoljava da vidite i najstiniji detalj na dnu mora.

  Čak je i Đovani Anjeli, italijanski preduzetnik, jedan od osnivača Fijata i direktor Ferarija, bio toliko oduševljen ovim ostrvom da je hteo da ga privatizuje i od njega napravi turistički raj. Srećom, nisu mu dozvolili.

  foto: thinkstock

  foto: thinkstock

  Na ostrvu Hrisi ne možete odsijedati budući da je potpuno nenaseljeno, a mali bar na plaži i ležaljke su sve što ćete na njemu naći. Do ostrva se pak, može doći brodom od Jerapetre na Kritu, a jednodnevni izlet košta oko 60 evra.