aktuelno
  UHAPŠENI POMAGAČI UBICA CRNOGORACA GORGA DARMANOVIĆA: jedan od atentatora mrtav
  Region

  UHAPŠENI POMAGAČI UBICA CRNOGORACA GORGA DARMANOVIĆA: jedan od atentatora mrtav

  • icon
  • icon

  Kruševljani S. M. (63) i S. Đ. (44) uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su pomagali ubicama crnogorskog državljanina Gorga Darmanovića, koji je likvidiran 6. maja na Novom Beogradu.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pomaganje pri izvršenju krivičnog djela ubistvo.

  Oni su osumnjičeni da su 6. maja 2018. godine u Novom Beogradu pomogli sada pokojnom D. S. (71) iz Kruševca i još jednoj za sada nepoznatoj osobi u izvršenju krivičnog djela ubistvo G. G. D. (58). Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju, prenosi Blic.

  Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su zahvaljujući dobrom operativnom radu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili dvije osobe za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela ubistvo.

  Takođe, prilikom pretresa stanova koje koriste osumnjičeni pronađeno je još jedno lice za koje se sumnja da je izvršilo krivično djelo falsifikovanje isprave. Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da se radi o licu za kojim postoji međunarodna potjernica zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo na području Bosne i Hercegovine - rekao je Rebić.

  Kako je naveo, sva osumnjičena lica su privedena nadležnim tužilaštvima.

  Podsjećamo, državljanin Crne Gore Gorgija Gorg Darmanović (58), ubijen je 6. maja u obračunu na Novom Beogradu u blizini Prvog osnovnog suda. U Darmanovića su napadači ispalili četiri hica, pogođen je u glavu, a preminuo je nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

  Ubistvo Darmanovića dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj Republici bave švercom i prodajom narkotika.

  Prema nezvaničnim saznanjima Darmanović, koji ima crnogorska dokumenta, a inače je rođen u Johanezburgu, bio je povezan sa narko klanovima iz ovog grada.