aktuelno
  MARKOVIĆ pozdravio najavu prekida opozicionog bojkota
  Region

  MARKOVIĆ pozdravio najavu prekida opozicionog bojkota

  • icon
  • icon

  Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Duško Marković pozdravio je inicijativu Demokrata i Ure o prekidu bojkota.

  • icon
  • icon Autor: DPS
  • icon
  • icon
  Želim da pozdravim odluku Demokrata i Ure sa jučerašnje konferencije za štampu u kojoj su izrazili spremnost da u okviru Parlamenta rade na važnim pitanjima za proces integracija, na temelju posvećenosti EU vrijednostima i principima. Takođe želim da pozdravim i već donijetu odluku ostalog dijela opozicije za povratak u Parlament - kazao je zamjenik predsjednika DPS-a.

  Sva pomenuta pitanja sum kako je kažao, aktuelna i važna u cilju jačanja političkog sistema, demokratije i napretka zemlje, kao i za evropsku budućnost Crne Gore, što je konstatovano i u izvještaju o napretku Evropske Komisije za Crnu Goru.

  DPS je spremna da radi na implementaciji ovih pitanja kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru Parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog. Smatramo da je to pravi način, kao što je to uvijek bio stav Vlade i DPS, da se o svim važnim pitanjima razgovara u okviru institucija. Politička stabilnost koju Crna Gora ima je temelj da u Parlamentu kroz konstruktivan dijalog u zajedničkom interesu i uz učešće svih parlamentarnih partija radimo na napretku zemlje, bez obzira na razlike, za dobro građana Crne Gore - zaključio je Marković