aktuelno
  OD 1. JULA VOZOVI BAR – BEOGRAD NEĆE STIZATI NA STANICU KOJU POZNAJEMO: Glavne stanice neće biti, a evo gdje će putnici silaziti
  Region

  OD 1. JULA VOZOVI BAR – BEOGRAD NEĆE STIZATI NA STANICU KOJU POZNAJEMO: Glavne stanice neće biti, a evo gdje će putnici silaziti

  • icon
  • icon

  Infrastruktura željeznice Srbije najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti željeznički saobraćaj u Glavnoj željezničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest mjeseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz željezničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u željezničku stanicu Topčider. To znači da će od 16. juna iz željezničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 9.21 sat, kao i večernji voz u 21.21 sat.

  Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz željezničke stanice Subotica u 16.45 sati preko “Beograd Centra” i obratno.

  Radovi na izmještanju infrastrukturnih željezničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog - navodi se u saopštenju “Infrastrukture željeznice Srbije”.

  U skladu sa tim, željezničke kompanije “Srbija voz” i “Infrastruktura željeznica Srbije” uvode novu organizaciju putničkog željezničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

  Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do željezničke stanice “Beograd Centar”, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smjeru. Riječ je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

  Za vozove u unutrašnjem putničkom željezničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne željezničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće “Beograd Centar” u Prokopu.