aktuelno
  DETALJI UBISTVA I SAMOUBISTVA KOD ZADRA: "Bili su mirna porodica, iako smo ih znali čuti kako se svađaju, ali ovako užasna tragedija..."
  Region

  DETALJI UBISTVA I SAMOUBISTVA KOD ZADRA: "Bili su mirna porodica, iako smo ih znali čuti kako se svađaju, ali ovako užasna tragedija..."

  • icon
  • icon

  Zadarska policija potvrdila je kako rezultati uviđaja upućuju da je 56-godišnjak u nedjelju u Vrsima kod Nina iz pištolja ubio svoju 28-godišnju kćerku, a potom ispred kuće počinio samoubistvo.

  • icon
  • icon Pixell
  • icon
  • icon
  Prema rezultatima uviđaja u kući u Vrsima, sumnja se da je juče oko 16:40 sati 56-godišnjak pucanjem iz pištolja, koji je legalno posjedovao, u kući usmrtio svoju 28-godišnju kćer, a potom ispred kuće pucanjem u sebe počinio samoubistvo", navode u ponedjeljak iz PU zadarske.

  Najavljuju kako će nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica ove tragedije nadležnom Državnom tužilaštvu podnijeti posebno izvještaj o događaju.

  Iz policije su u nedjelju popodne saopštili kako su u porodičnoj kući u Vrsima pronašli tijela muškarca i žene s povredama od vatrenog oružja, kao i samo oružje.

  Iznijeli su sumnje kako je riječ o ubistvu i samoubistvu članova iste porodice, navodeći kako nemaju saznanja o sudjelovanju treće osobe u ovom događaju.

  f

  Autor: Pixell

  Bili su mirna i povučena porodica. Otac je bio pomorac, a kći je radila kao sezonski trgovac na Viru. Finansijskih problema nisu imali, nedavno su i apartmane napravili, tako da to zasigurno ne može biti razlog ovom strašnom obračunu", rekli su neki od stanovnika Vrsi za Slobodnu Dalmaciju.

  Često smo znali čuti nju i oca kako se svađaju. Bilo je to dosta glasno, da bi vam nekada bilo neugodno sjediti na vlastitoj terasi, ali nikome od nas ni na kraj pameti nije bilo da bi te svađe mogle završiti ovako užasnom tragedijom", rekla je jedna od susjeda.

  Osim oca i kćeri, u porodičnoj kući živjeli su majka i starija kći. U vrijeme ove tragedije nije tačno poznato gdje su se njih dvije nalazile, ali su u stanju šoka prevezene u Opštu bolnicu Zadar.