aktuelno
  NOVI SAD: Djevojčice se napile na gradilištu, pa im pozlilo
  Region

  NOVI SAD: Djevojčice se napile na gradilištu, pa im pozlilo

  • icon
  • icon

  U dramatičnoj akciji u kojoj su učestvovali novosadska policija, pripadnici vatrogasne brigade i Hitne pomoći danas oko 15 sati spašene su dvije četrnaestogodišnje djevojčice sa gradilišta Radničkog univerziteta.

  • icon
  • icon Facebook
  • icon
  • icon

   

  Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, jednoj od djevojčica je pozlilo, pa nije mogla da siđe sa gradilišta, a druga se tada uplašila i pozvala Hitnu pomoć.

  Naše ekipe su brzo reagovale na poziv i u saradnji sa vatrogascima zbrinuli smo djevojčice koje su sa gradilišta spuštene uz pomoć specijalnih vatrogasnih vozila sa teleskopskom korpom. Jednu djevojčicu smo samo pregledali jer joj nije bila potrebna pomoć, a drugu smo ambulantnim kolima prevezli u Dečiju bolnicu u polusvjesnom stanju", izjavila je - portparolka Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

  Djevojčica je bila pod dejstvom alkohola, a sumnja se da je pored pića konzumirala i neke tablete.

  U novosadskoj Dječijoj bolnici potvrđeno je za ’’Blic’’ da je na Kliniku za pedijatriju primljena četrnaestogodišnja Novosađanka P.L. i da se osjeća dobro.

  Djevojčica je dobrog opšteg stanja i nakon ukazane prve pomoći i ’’ispiranja’’ premještena je na Kliniku za pedijatriju radi ispitivanja i nalazi se pod budnim okom ljekara. Najvažnije je da nije životno ugrožena i da nema nikakvih spoljašnjih i unutrašnjih povreda - izjavila je  portparolka Dječije bolnice dr Andrea Đuretić.

  Policija koja je takođe intervenisala na licu mjesta još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta tako da i dalje nije poznato kako su se i zašto djevojčice našle u ograđenom gradilištu Radničkog univerziteta.