aktuelno
  OTELA BEBU jer je slagala muža da je trudna (VIDEO)
  Region

  OTELA BEBU jer je slagala muža da je trudna (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Lažna medicinska sestra iz Sarajeva mjesecima smišljala pakleni plan.

  • icon
  • icon Dnevni avaz
  • icon
  • icon

  Otmičarka bebe od deset dana Merhunisa Dedić (28) iz Visokog, koja je uhapšena, više mjeseci je planirala otmicu.

  Kako saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, ona nije mogla da ima djece iako je više puta pokušavala da ostane u drugom stanju. Svog supruga je slagala da je trudna , pa je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismajloviski, majku otete bebe.

  Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici Klinike gdje je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, deset dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

  Ona je čak iscenirala da ima porođajne trudove i lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na Klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

  Na dan otmice rekla je suprugu da ide po bebu, pa se uputila prema Pazariću. Uprkos višemjesečnom planiranju, Merhunisa nije znala u kom stanu se nalazi porodica Ismajlovski pa je pitala jednu komšinicu koja joj je pokazala gdje žive. Sat prije toga pozvala je Lejlu, lažno se predstavivši kao radnica GAK-a, i rekla joj da bebu treba da donese na Kliniku radi dodatnog pregleda.

  Tada je pokušala da izvede otmicu, ali to nije bilo moguće, jer je tu bilo previše osoblja.

  Vratila se u Pazarić i čekala priliku. Kada je Lejla krenula u Opštinu, maskirana u patronažnu sestru ušla je u stan, zaključala djetetovu tetku Nađu Mehdi u toalet i pobjegla s bebom u iznajmljenom vozilu.

  Preko signala mobilnog telefona, putem bazne stanice, OSA ju je locirala u hostelu "Ferijalac", gdje je i uhapšena. Predata je u nadležnost Tužilaštva. Takođe, istražitelji su došli do saznanja da se radi o osobi s određenim psihičkim smetnjama.