aktuelno
  DJEVOJKA kojoj je na rukama umirao dječak predoziran ekstazijem NAĐENA MRTVA
  Region

  DJEVOJKA kojoj je na rukama umirao dječak predoziran ekstazijem NAĐENA MRTVA

  • icon
  • icon

  Mirjana M. (21), koja je juče nađena mrtva u stanu na Dorćolu, bila je svjedok smrti tinejdžera Jovana Paunovića (17), saznaje „Blic“. Uzrok njene smrti za sada nije poznat.

  • icon
  • icon Standard
  • icon
  • icon

  Mirjana M. je bila neposredni svjedok smrti Jovana Paunovića (17), tinejdžera koji je, kako se vjeruje, zbog predoziranja ekstazijem preminuo prije skoro tri nedjelje ispred jednog beogradskog splava. Prema izjavama gostiju splava, mladić koji je umro u najgorim mukama izbačen je iz lokala nakon što je u svoj organizam unio čak pet puta veću dozu ekstazija, koji je, pretpostavlja se, i uzrokovao njegovu smrt. Tinejdžera, koji je prije smrti bio u bunilu, na pločniku ispred splava samog su ostavili prijatelji, a Mirjana je ispred splava naišla na njega. Djevojka je pokušavala da mu pomogne dok joj je Jovan umirao na rukama.

  Ona je bila prva osoba koja je Jovanu pružila pomoć. Pričala je sa njim ispred splava sa kojeg je izbačen. Njoj je maturant ispričao koliko je ekstazija uzeo to veče, nakon čega je pao u šok. Držala ga je dok je on umirao i zvala Hitnu pomoć”, kaže sagovornik Blica.

  Mirjana je bila i na VMA dok su se ljekari borili za Jovanov život. Njegova smrt ju je duboko potresla, nije mogla da se pomiri sa činjenicom da ga više nema.

  Sve vrijeme je pričala o njemu, o tome kako je mislila da će preživJeti. Mislila je da je sve moglo da bude drugačije”, objašnjava sagovornik.

  Kako je „Blic“ već pisao, nedavno se u Srbiji pojavila roze tableta novog ekstazija „redbul“, čija jedna doza može da izazove komu, a potom i smrt. Prema našim saznanjima, ova droga je u Srbiju stigla iz ilegalnih sintetičkih laboratorija droga iz Kine, a jačina samo jedne doze je pet puta veća nego ranije otkrivenih vrsta ovog narkotika. Kako kaže izvor „Blica“ upoznat sa situacijom na srpskom tržištu psihoaktivnih supstanci, ekstazi „redbul“ najviše je prisutan u Beogradu. Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 miligrama aktivne MDMA supstance, koja se nalazi u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete koje su preplavile Srbiju.